avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... primaria versus unitate administrativ teritoriala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

primaria versus unitate administrativ teritoriala

Buna. Am chemat in judecata Primaria reprezentata prin primar. Judecatoarea m-a intrebat daca chem in judecata primaria sau unitatea administrativ teritoriala. m-a zapacit si nu inteleg de ce mi-a adresat aceasta intrebare. va rog sa ma ajutati. obiectul dosarului este pretentii. ce rau e sa fii nestiutor :(( va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters222705 , utilizator 14:44, 28 Noiembrie 2011
Primaria nu are calitate procesuala.
Conform legii 215/2001, calitate procesuala pasiva are unitatea administrativ-teritoriala. Pentru fondul funciar, capacitate procesuala are comisia locala de fund funciar. Dvs. pentru ce anume ati deschis procesul?
pretentii. un client a prestat servicii pentru primarie, insa nu are contract. primaria a refuzat plata si desi verbal reprezentatii primariei si-au recunoscut debitul fata de clientul meu, in scris mi-au comunicat ca nu datoreaza niciun leu. asa ca, am chemat in judecata primaria prin primar si ieri... bummm... lovitura din senin.
Alex_Munteanu a scris:

Primaria nu are calitate procesuala.

Serios ?
Asta spuneam si eu, ca Primaria nu are calitate procesuala, iar in acest context nici nu poate sta in instanta prin juristii pe care ii desemneaza.
Totusi, cand Primaria vrea sa execute o persoana prin instanta(sau in afara instantei) ea pretinde ca are calitate procesuala.
Acum, cum este, are sau nu Primaria calitate procesuala ?
Kyandra a scris:

Conform legii 215/2001, calitate procesuala pasiva are unitatea administrativ-teritoriala. Pentru fondul funciar, capacitate procesuala are comisia locala de fund funciar. Dvs. pentru ce anume ati deschis procesul?

Si unitatea administrativ teritoriala nu este una si aceeasi cu Primaria si cu Consiliul Local ?
parca asa spune in lege...

Alte discuții în legătură

Raspunde noul primar de actiunile celui precedent? STOLERU NICOLAE STOLERU NICOLAE daca suplimentul postului si suplimentul treptei de salarizare nu au fost acordate bugetarilor de coordonatorul de credite conform O.G. care au suspendat plata ... (vezi toată discuția)
Caliatate procesuala primaria, consiliul local, consiliul judetean MARIKO9 MARIKO9 As vrea sa lamurim cateva aspecte: 1. intr-un litigiu cu primaria chem in judecata primarul in calitate de repreyentant al primariei sau primaria x prin ... (vezi toată discuția)
Sentinta: lipsa calitate procesuala consiliu local antonescu gheorghe antonescu gheorghe Bună ziua ! O societate comercială cheamă în judecată consiliul local al unui municipiu, pentru o acțiune comercială în constatare. Potrivit ... (vezi toată discuția)