avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită prescrierea datoriei catre firme de recuperatorii
Discuție deschisă în Executare silită

prescrierea datoriei catre firme de recuperatorii

buna ziua .as dorii sa va intreb la ce perioada de timp se prescrie o datorie preluata de la banca de o firma de recuperare credite.si mai exact la cit timp de la neachitarea unei rate din graficul de rate al bancii se face prescrierea impotriva actiunii de executare silita .creditul fiind acordat de o banca privata nu de stat.va multumesc anticipat .dupa codul civil reactualizat in 2011
Cel mai recent răspuns: eugen82 , utilizator 18:21, 17 Octombrie 2011
3 ani de la ultima rata platita
va spun sincer eu dupa 4 ani tot am platit catre fostul connex si nu din bunavointa mea insa nu am mai platit penalizari doar cat aveam datoria
daca nu plateati nu se intimpla nimic din punct de vedere al executarii silite, datoria era prescrisa
cind spuneti "nu din bunavointa mea" la ce va referiti?
in cazul operatorilor de telefonie mobila apar alte probleme: exista o baza de date a celor care au facturi neplatite, astfel ca daca cinev acare nua platit la un opertaor doreste sa incheie contract cu alt operator va fi refuzat pina ce nu achita datoria
Ultima modificare: Luni, 17 Octombrie 2011
eugen82, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credite-prescriptie crixtyna74 crixtyna74 cind se prescrie neplata unor credite de nevoi personale. am contractat creditele pina in 2007. Am avut posibilitatea sa platesc pina in iunie 2007 cind am ... (vezi toată discuția)
La cit timp se prescrie un credit de consum fara ipoteca catre o banca privata ionutfeli ionutfeli buna seara ,va rog un sfat sa imi dati.au trecut mai mult de trei ani de la ultima rata neachitata la un credit de consum fara ipoteca,si am primit mai multe ... (vezi toată discuția)
Situatie recuperatori credit cristipatrick cristipatrick Buna ziua, In octombrie 2006 am luat un credit de nevoi personale de la o banca din Romania, rambursabil in 10 ani.De la sfarsitul anului 2007 sau inceputul ... (vezi toată discuția)