avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare contract vanzare cumparare pt declaratii false?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare contract vanzare cumparare pt declaratii false?

se poate obtine in instanta anularea unui contract de vanzare cumparare imobil, in situatia in care cumparatorul se declara necasatorit la incheierea contractului? (starea sa civila de la momentul respectiv fiind casatorit)
Cel mai recent răspuns: lolo0112 , utilizator 21:44, 17 Octombrie 2011
daca aceasta informatie este de natura sa impiedice bunul mers al afacerii dvs, eu cred ca da, adica daca intr-adevar se poate dovedi ca va afecteaza in derularea pe mai departe a afacerii
Acest motiv de nulitate poate fi invocat doar de persoana prejudiciata prin declaratia falsa, respectiv sotia vanzatorului sau mostenitorii acesteia.
Cand a fost incheiat actul? Pentru nulitati relative, termenul e de 3 ani de la semnare.
sunt in termen, dar nu sunt prejudiciat prin aceasta declaratie falsa, ci prin intreg contractul.
solicit anularea pe motiv de consimtamant viciat prin eroare si dol si lipsa cauza, in subsidiar rezolutiunea pe motiv de neplata pret. vroiam doar sa stiu daca ma ajuta si aceasta declaratie falsa la ceva (altceva decat demonstrarea "onestitatii" cumparatorului)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Escrocherii terenuri. MohanM MohanM Buna ziua. Am cumparat in urma cu aproximativ o saptamana un teren intravilan si am avut neplacuta surpriza ca dupa numai 3 zile sa fiu sunat si sa mi se ... (vezi toată discuția)
Demisie in alb kamytza01 kamytza01 buna seara, va rog sa imi spuneti si mie ce as avea de facut in urmatoarea situatie in care ma aflu si daca este legal ceea ce se intampla. de un an eu si ... (vezi toată discuția)
Anulare contract de vanzare-cumparare pt dol tot_me tot_me Este vorba de un contract de V-C intre matusa si nepoate ei. Dupa 4 ani matusa o da in judecata pe nepoata pe motiv de dol. Pretinde ca ea a vrut sa insereze o ... (vezi toată discuția)