avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restante la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restante la intretinere

Buna,
Din regretabila greseala am acumulat ceva restanta la asociatie de locatari din blocul in care locuiesc. Doresc sa o platesc cat mai repede dar fiind de 5 luni sa adunat. Am anceput cu plata ei esalonat,si sper ca pana la finalul lunii sa o achit. Ma intereseaza cate luni pot amana o plata la intretinere daca sint in imposibilitatea de a o plati. De asemenea si daca se poate ajunge si la executare silita din apartament. Acest apartament nefind proprietate personala. Proprietarul fiind in strainatate. Insa fiind rude de gradul 1.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:46, 17 Octombrie 2011
`90 de zile de la termenul stabilit pentru plata in caz contrar in baza art.50 din Legea nr. 230/2007 asociatia are dreptul de a va actiona in justitie pentru neplata cotelor de intretinere.Se poate ajunge foarte usor din neglijenta d. vstre chiar si la executarea silita,vanzarea apartamentului prin licitatie efectuat prin executor.#-o:fight::dance4:
Nu este legal prevazut un termen limita de amanare plata contributie individuala la cotele lunare de intretinere
Se poate ajunge si la executare silita,daca entitatea juridica asociatia de locatari,dupa decaderea termenului legal prevazut la art 50 din L nr 230/2007 care permite asociatiei de "a actiona in justitie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contributie la cheltuielile asociatiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit"
Daca va manifestati efectiv si concret interesul de a acoperi debitul,daca comunicati direct presedintelui de asociatiei interesul dvs,asociatia va lua act si nu va mai demara procedura recuperarii prin instanta de judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datornici in bloc anghel elena anghel elena stau intr-un bl in care avem 3 restantieri,cel mai mare are o suta si de mil,l-a dat in judecata dar nu se poate face nk pt ca CICA daca nu avem presedinte de ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie de catre asociatie BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT AM si AB in calitate de proprietari ai apartamentului , compus din.......,situat in..........refuza plata cheltuielice cu intretinerea pentru apartamentul ... (vezi toată discuția)
Darea in judecata a unui proprietar in bloc marin1ian marin1ian Cine este sau sunt persoanele care trebuie sa se implice in darea in judecata a unui locatar-proprietar in bloc,acest fapt insemnand si prezentarea ... (vezi toată discuția)