avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Darea in judecata a unui proprietar in bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Darea in judecata a unui proprietar in bloc

Cine este sau sunt persoanele care trebuie sa se implice in darea in judecata a unui locatar-proprietar in bloc,acest fapt insemnand si prezentarea acestuia(acestora) in instante ?
Comitetul executiv, in speta presedintele asociatiei. Totusi nu trebuie neaparat sa se prezinte personal, poate sa imputerniceasca pe un alt membru al comitetului, fie angajeaza un avocat.
Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2012
elga50, moderator
Daca sunteti constituiti intr-o Asociatie de locatari, aceasta poate actiona in instanta un proprietar rau-platnic

Art. 31 Legea 230/2007 - (1) Presedintele asociatiei de proprietari reprezinta asociatia in derularea contractelor si isi asuma obligatii in numele acesteia. El reprezinta asociatia de proprietari in relatiile cu tertii, inclusiv in actiunile initiate de asociatie impotriva unui proprietar care nu si-a indeplinit obligatiile fata de asociatie sau in procesele initiate de un proprietar care contesta o hotarare a adunarii generale a proprietarilor.

Art. 50
(1) Asociaţia de proprietari are dreptul de a acţiona în justiţie pe orice proprietar care se face vinovat de neplata cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari mai mult de 90 de zile de la termenul stabilit.
(2) Acţiunea asociaţiei de proprietari este scutită de taxa de timbru.

Ultima modificare: Vineri, 25 Mai 2012
Florea Ana-Maria Cabinet de Avocat , Avocat
Multumesc ! Eu voi fi acela !
Neplacuta misiune!:(
Da. E groaznic ! La tribunal am fost de doua ori martor in procese de divort. Astea sunt copilarii pe langa ce m-o astepta cu omu' nostru. Va salut !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restantieri la intretinere RIZEAFLORICA RIZEAFLORICA Sunt Administrator intrun bloc unde avem restantieri. Le-am facut instiintari la toti restantieri cu semnatura de primire. Eu cunosc Legea 230/2007 dar ... (vezi toată discuția)
Reprezentarea in instanta C_Isaincu C_Isaincu Buna seara... Conform legii 230/2007 care reglementeaza functionarea asociatiilor de proprietari presedintele asociatiei de proprietari reprezinta ... (vezi toată discuția)
Ce atributii are un presesdinte de bloc? OLLIVIETTE2000 OLLIVIETTE2000 Buna seara,mi s-a propus sa fiu \"presedinta\"unei asociatii de locatari,nu stiu ce atributii ar trebui sa am,daca ma puteti ajuta,va multumesc frumos.O seara ... (vezi toată discuția)