avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restantieri la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restantieri la intretinere

Sunt Administrator intrun bloc unde avem restantieri. Le-am facut instiintari la toti restantieri cu semnatura de primire. Eu cunosc Legea 230/2007 dar locatarii,comitetul executiv nu intelege ca Administratorul nu poate da in judecata pe nimeni. Prsedintele si Comitetul Executiv sunt reprezentantii Asociatiei, dar lumea nu intelege si spune ca Administratorul este de vina. Va rog daca se poate sa imi dati un raspuns pe intelesul locatarilor pentru al afisa pe panoul din bloc sa vada toata lumea. Va multumesc din tot sufletul pentru intelegere.
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 18:01, 11 Februarie 2015
Preşedintele asociaţiei de proprietari reprezintă asociaţia în derularea contractelor şi îşi asumă obligaţii în numele acesteia. El reprezintă asociaţia de proprietari în relaţiile cu terţii, inclusiv în acţiunile iniţiate de asociaţie împotriva unui proprietar care nu şi-a îndeplinit obligaţiile faţă de asociaţie, sau în procesele iniţiate de un proprietar care contestă o hotărâre a adunării generale a proprietarilor.
Art. 31 din legea nr. 230/2007

Articolul 31
(1)Presedintele asociatiei de proprietari reprezinta asociatia in derularea contractelor si isi asuma obligatii in numele acesteia. El reprezinta asociatia de proprietari in relatiile cu tertii, inclusiv in actiunile initiate de asociatie impotriva unui proprietar care nu si-a indeplinit obligatiile fata de asociatie sau in procesele initiate de un proprietar care contesta o hotarare a adunarii generale a proprietarilor.
(2)Presedintele asociatiei de proprietari supravegheaza si urmareste aplicarea hotararilor adunarii generale, respectarea prevederilor statutului si acordului de asociere, precum si aplicarea deciziilor comitetului executiv. Acesta, in functie de situatie, poate propune comitetului executiv sau adunarii generale, dupa caz, masuri impotriva celor care nu respecta regulile, regulamentele, hotararile si deciziile asociatiei de proprietari, conform prevederilor legale si statutare.
Articolul 32
(1)Presedintele asociatiei de proprietari sau membrii comitetului executiv pot fi remunerati pe baza unui contract de mandat, conform hotararii adunarii generale a proprietarilor, la data adoptarii bugetului anual de venituri si cheltuieli.
(2)Pentru neindeplinirea atributiilor ce le revin, membrii comitetului executiv, inclusiv presedintele asociatiei de proprietari, raspund personal sau in solidar, dupa caz, in fata legii si a proprietarilor pentru daunele si prejudiciile cauzate proprietarilor in mod deliberat.
Puteti afisa si ce trebuie sa indeplineasca administratorul, precum si a com. executiv. Daca aveti o fisa a postului, afisati-o pe aceasta.

Nu oamenii sunt de vina ci atitudinea conducerii.
Cine sunteti dvs. ? Vorba unui user de pe forum: - "un simplu angajat" al as. prop. Administratorul poate sa fie, chiar si membru al as. prop. - nu conteaza, com. ex. in frunte cu presedintele sau trebuie sa-si asume tot ce este prevazut in lege. Daca ii este greu, sa lase pe altii care chiar vor sa faca treaba.
Daca puteti, sugerati-le propriwetarilor sa lectureze legislatia specifica, dati-le niste lincuri, pentru ca, acum, majoritatea au acasa calculatoare si acces la internet...
Succes!
Exista si o alta solutie dar trebuie sa tineti cont ca implica un consum de timp din partea dumneavoastra.

Spuneti-le celor care va critica sa ceara Asociatei sa va dea procura sa reprezentati Asociatia in instanta contra propietarilor X, Y, Z care sunt restantieri.

Mai inainte de asta ii puteti arata legea 230/2007 presedintelui si ii explicati ca i se pot imputa restantele pe care Asociatia nu le mai poate recupera deoarece au fost prescrise.
Este o carte cu toata legislatia aferenta asociatiilor de proprietari si costa, acum vreo jumatate de an 25 lei.

Poate se sperie presedintele si se apuca de treaba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentarea in instanta C_Isaincu C_Isaincu Buna seara... Conform legii 230/2007 care reglementeaza functionarea asociatiilor de proprietari presedintele asociatiei de proprietari reprezinta ... (vezi toată discuția)
Ce atributii are un presesdinte de bloc? OLLIVIETTE2000 OLLIVIETTE2000 Buna seara,mi s-a propus sa fiu \"presedinta\"unei asociatii de locatari,nu stiu ce atributii ar trebui sa am,daca ma puteti ajuta,va multumesc frumos.O seara ... (vezi toată discuția)
Angajarea administratorului titisha titisha Este conform legii ca presedintele sa demita un administrator si sa angajeze altul fara a convoca adunarea generala? In art 27 legea 230/2007este stipulat ca ... (vezi toată discuția)