avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proces pe civil - revocare donatie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proces pe civil - revocare donatie?

buna,am si eu o problema legata de o mostenire primita de la bunica mea,cu contract de donatie cu uzufruct viager cu scutire de rapot.As dori sa stiu daca se poate ataca in instanta(mentionez ca suntem 4 nepoti si doar eu am aceste acte).
Cel mai recent răspuns: emese_1972 , utilizator 22:16, 17 Octombrie 2011
Donatia poate fi atacata daca incalca rezerva succesorala a celorlalti mostenitori rezervatari.
in instanta se poate ataca aproape orice...chiar si acel act de donatie...
sunt sanse sa raman fara mostenire dupa 5 ani de ingrijire a bunicii (bunica era paralizata,imobilizata la pat si doar eu am ingrijit-o)
Buna seara!
Am si eu o intrebare unde pot scrie?
la rubrica-raspunde

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct sau donatie? laurentiadedu laurentiadedu Am o matusa care nu are copii. In urma cu un an i-a murit sotul care are mai multi frati si nepoti.Dumneaei a facut succesiunea dupa sot(avea incheiat un ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu clauza uzufruct viager marius2222 marius2222 Bunicii mei ,de pe mama ,au facut un act de intretinere cu clauza de uzufuct viager lui nepotul lor,fiul lui matusa mea (eu fiind tot nepotul lor).Contractul a ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere vidican ioana vidican ioana Buna am facut un contract de intretinere cu instituirea dreptului de uzufruct viager cu bunicul sotului meu,bunicul nostru mai are doi copii si nici unul nu a ... (vezi toată discuția)