avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... neinscrierea la masa credala...consecinte?!
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

neinscrierea la masa credala...consecinte?!

se poate recupera tva, respectiv deducere/trecere pe chieltuiala, a sumei neincasate de la un client aflat in insolventa, pe baza hotararii definitive de insolventa (fara sa ma inscriu la masa credala!)??????

Am pierdut termenul de inscriere la masa credala, nestiind nici macar ca debitorul intrase in insolventa (notificarea s-a facut prin bulet. insolv. pe care n-ai cum sa-l consulti zilnic, si sa cauti sute de firme cu care lucrezi...adica e ilogic spus "notificare"!). Daca ne luam dupa aceasta notificare...prin care se notifica toata lumea, toti creditorii...atunci putem spune ca si hot def. de inchidere a procedurii insolventei se adreseaza tuturor creditorilor, nu doar celor inscrisi la masa credala....prin urmare toti creditorii ini pot deduce cheltuielile facute cu debitorul respectiv, nu?!
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 16:01, 18 Octombrie 2011
nu, lipsa dvs din tabloul creditorilor are drept consecinte imposibilitatea de a recupera TVA si deduce rstul sumei din profitul impozabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hot. def. insolventa alinapopescu_1972 alinapopescu_1972 Buna seara, Cum pot obtine hot. def. pt. un debitor caruia i sa dispus incheierea proc. insolventei. Nu m-am inscris la masa credala. Mi-o trebuie doar ... (vezi toată discuția)
Debitor in insolventa, ce sanse am sa ma inscriu la masa credala? marinelapolescu marinelapolescu Buna ziua, Am un debitor caruia i-am distribuit marfa in 2010. Tocmai am aflat ca a intrat in insolventa prin august 2011. Am luat legatura cu lichidatorul, ... (vezi toată discuția)
Inscriere la masa credala georgia78 georgia78 poate sa-mi spuna si mie cineva care este procedura de recuperare a unor debite de catre primarie in cazul firmelor care intra in procedura insolventei? am ... (vezi toată discuția)