avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Control rutina - control portbagaj
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Control rutina - control portbagaj

salutare. stationam in sera asta pe partea dreapta a drumului intr-o parcare. a venit jandarmeria si mi-a cerut actele la control. i-am prezentat buletinul si i-am spus ca vreau sa inchid portiera pt ca este frig. atunci s-a enervat si si ma obligat sa cobor jos pe mine si persoana din dreapta + ca au verificat portbagajul. cei drept nu i-am cerut nici un mandat dar eram foarte nelamurit si mi-au si spus ca cik sunt "cam obraznic".

Intrebarile mele ar fi urmatoarele:
1. Ce drept avea sa ma dea jos din masina odata ce i-am dat actele?
2. Avea dreptul sa ma controleze in portbagaj?
3. Se poate face control de rutina fara un mandat?
Cel mai recent răspuns: demonel , utilizator 21:05, 18 Octombrie 2011
de cate ori v-a oprit politia v-au prezentat un mandat?
nup :)) ca te ia cu gura inainte...
:D intr-adevar au facut un abuz, nu aveau voie sa va dea jos din masina decat daca li se parea suspect ceva droguri,alcool, etc, iar ptr portbagaj in general trebuie mandat dar sunt si exceptii cand situatia o impune nu e cazul zic eu la dvs si nu au timp sa ceara mandat , de ex un trafic cu ceva
A fost abuz. S-au legitimat, deci puteti reclama comportamentul jignitor al celor doi jandarmi. In privinta asa-zisului control de rutina pentru portbagaj, puteti solicita documentele in baza carora au facut filtru in zona respectiva. Trebuie sa primiti raspuns in 30 de zile.
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestarea unei amenzi de viteză 07stefan 07stefan Conducând seara pe traseul Buzău-Brașov ,din sens opus ,s-a aprins girofarul poliției cu două fleşuri unul după celălalt. Am oprit pe dreapta aproape ... (vezi toată discuția)
Dreptul politiei? FilipAlin FilipAlin Buna ziua,am si eu o intrebare,sunt oprit de politie,ii prezint actele cerute,iar el spune sa i deschid portbagajul sa vada ce am in masina,daca eu nu vreau sa ... (vezi toată discuția)
Are voie politia sa ma dea jos din metrou si sa ma perchezitioneze ... Cristianson Cristianson Are voie politia sa ma dea jos din metrou si sa ma perchezitioneze fara niciun motiv? Acum cateva zile eram in metrou ascultam muzica si a venit un politist ... (vezi toată discuția)