avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general achizitie deseuri fier si vanzare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

achizitie deseuri fier si vanzare

Am o socitate a carei obiect de activitate este colectare deseuri fier pe care apoi le revinde.
Rog pe cei care stiu despre ce este vorba sa-mi spuna daca procedez corect.
Astfel:
-soc.achizitioneaza deseuri fier vechi de la persoane fizice,ptr.care se intocmesc adeverinte de primire si de plata (implicit Nir. pt.fiecare adeverinta).Prin adeverinta ,la valoarea bruta (cantit.X pret) se retine 3% fond mediu si tot la valoarea bruta se retine 16% impozit retinut la sursa, restul de plata care i se achita omului fiind diferenta dintre valoarea bruta si cele doua retineri.
- soc.vinde ,la randul sau, aceste deseuri catre o alta societate care colecteaza.Pentru aceasta ,intocmeste factura ,cu taxare inversa a TVA, cantitate x pret = valoarea totala a facturii pe care soc.client o achita ,fara a inscrie si retine in aceasta factura din valoarea mai sus mentionata 3% fd.mediu si 16 % impozit.
Este corect? Soc.clienta trebuie sa calculeze si sa vireze din valoarea facturii intocmite de noi cele doua ,3% si 16 % ? Pentru ca daca ar fi sa le calculez si sa le viram tot noi atunci valoare facturii ar trebui sa fie mai mare cu aceste doua valori,iar acestea nu intra sub incidenta taxarii inverse a aTVA.
Multumesc voua.
Cel mai recent răspuns: camicami , utilizator 17:11, 12 Octombrie 2012
Buna ziua.M-ar intersa si pe mine cum procedati la adeverintele de primire si plata.La fiecare adeverinta se face nir si se ataseaza la jurnalul de achizitii sau se face un centralizator pe zi cu toate adeverintele? Va multumesc.
NIR. ptr.fiecare adeverinta sau daca aveti mai multe adeverinte in acceasi zi (cu aceeasi data) faceti 1 NIR. in care le treceti pe toate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare fier vechi adinaelena adinaelena Buna ziua O firma de constructii care din demolarea unei cladiri rezulta fier vechi pe care vrea sa-l vanda ce cod caen trebuie sa aiba in actul ... (vezi toată discuția)
Taxa de 3% fond mediu plus noua taxa de 16% obligatorie pentru venituri din alte surse cezarlupan cezarlupan Buna seara, Dupa cum am citit in H.G. 150 din 01.03.2011, daca am inteles eu bine, pe langa taxa de mediu care se platea oricum, adica 3% se introduce si ... (vezi toată discuția)
Achizitii de la persoane fizice Diana ionela Timoscov Diana ionela Timoscov O societate achizitioneaza de la persoane fizice deseuri fier vechi de la persoane fizice . Emite persoanelor fizice o adeverinta de unde rezulta cantitatea ... (vezi toată discuția)