avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Achizitii de la persoane fizice
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Achizitii de la persoane fizice

O societate achizitioneaza de la persoane fizice deseuri fier vechi de la persoane fizice . Emite persoanelor fizice o adeverinta de unde rezulta cantitatea achizitionata, pretul, valoarea totala la care se calculeaza taxa de mediu de3% si impozitul pe venit 16% dupa ce a fost retinut fondul de mediu.Cum reflect in contabilitate taxa de mediu si impozitul pe venit retinut.avand in vedere ca sunt obligatii de plata?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 23:01, 7 Octombrie 2013
In opinia mea :

1. achizitia pe baza de borderou de la persoane fizice
371=401 X lei

2. taxa mediu= 3%
401=446.1 X*3/100 lei

3.impozitul retinut la sursa de 16% persoanelor fizice
401=446.2 X*16/100 lei

4.plata persoanelor fizice
401=531 X-X*16/100 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie fier vechi de la persoane fizice nicoriciclaudia nicoriciclaudia Buna ziua, as dori sa-mi spuneti anumite particularitati vis-a-vis de operatiune de achizitie de fier de la persoane fizice si vanzarea lui catre societati ... (vezi toată discuția)
Marfa achizitionata cu borderou de achizitie marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna ziua. O firma,neplatitoare de tva, achizitioneaza marfa in scop de revinzare pe baza de borderou de achizitie de la diverse persoane fizice. Va rog sa ... (vezi toată discuția)
Pret de achizitie pentru deseuri feroase stelach stelach Buna ziua, care este pretul folosit de o firma de colectare a deseurilor de fier vechi, pentru colectarile primite gratuit. Am gasit ca se face la valorea ... (vezi toată discuția)