avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA DECL 390
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

DECL 390

Buna ziua,
Rog lamurire pentru rezolvarea urmatoarei probleme....am facturat in urma cu 3 luni
marfa la un client extern UE am declarat in DECL 390 livrari si DEC 300 rd 1.
In septembrie am acordat discount pentru marfa facturata in urma cu 3 luni....in decl 390 discountul se declara la servicii sau la livrari.
Cel mai recent răspuns: a_bogdan , utilizator 10:55, 18 Octombrie 2011
Discount-urile aferente unor livrari intracomunitare efectuate anterior se declara in D300 aferenta lunii in care s-au acordat, tot la randul 1 dar cu semnul "-" (cu alte cuvinte, in cazul de fata, discountul acordat in septembrie se scade din totatul livrarilor intracomunitare efectuate in luna septembrie). Drept urmare in D390 aferent operatiunilor efectuate in septembrie, la livrari intracomunitare, se trec sumele totale aferente livrarilor intracomunitare (inclusiv discount-urile acordate in acea luna) efectuate catre fiecare client, iar totalul livrarilor intracomunitare din D390 ar trebui sa bata cu cel de la randul 1 din D300 pentru luna in cauza.
Atentie, pentru discount-uri nu trebuie depusa rectificativa la D390!
Ultima modificare: Marți, 18 Octombrie 2011
a_bogdan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii 390, 300 gabon gabon Buna ziua, Am o mare rugaminte sa ma ajutati sa rezolv urmatoarea situatie. In 18.12.2009 am platit avans pentru o achizitie de bunuri intracomunitare, in ... (vezi toată discuția)
Regim tva - factura din ue pentru bilet de avion dobrea.katalina dobrea.katalina O SOCIETATE DIN ROMANIA, CU CAPITAL BELGIAN, PLATESTE FACTURA DE AVION, ORI DE CATE ORI SEFII DIN BELGIA VIN IN ROMANIA. SOCIETATEA DIN GRUP, DIN BELGIA NE ... (vezi toată discuția)
Factura fara tva ue dragalina2006 dragalina2006 buna ziua am o firma care efectueaza transport intracomunitar. soferul a cumparat in luna septembrie piese de schimb din Germania. factura a fost fara tva. ... (vezi toată discuția)