avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1754 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... evaziune fiscala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

evaziune fiscala

Acu cateva luni am depus o plangere la fisc impotriva unui propietar care mi-a inkiriat un apartament si nu a declarat venit la finante.Am facut lucru asta ptr.ca nu a vrut sa-mi mai dea garantia inapoi.
As vrea sa aflu si eu daca s-a luat masuri ,ce masuri....
Daca ma duc la finante,personalu de acolo e obligat sa-mi ofere nformatii in legaturu cu acesc caz?Bineinteles ca as vrea sa vad si dovada ca si-au facut intradevar meseria.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 15:57, 18 Octombrie 2011
nu sunt obligati sa va comunie rezultatul controlului ci doar un raspuns la sesizarea dvs, raspuns care poate fi "am inaintat plingerea dvs organelor abilitate".

pe de alta parte daca finantele nu reusesc sa probeze ca persoana respectiva a incasat venituri (simpla dvs sustinere u este suficienta) atunci nu exista evaziune fiscala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere nedeclarat la fisc petronel_r petronel_r Prietena mea a inkiriat un apartament acu cateva luni.In urma contractului semnat proprietaru a cerut garantia de 300ron.Dupa cateva luni ea s-a mutat,cerand ... (vezi toată discuția)
Un sfat in privinta unei inchirieri fara contract SAUNDU SAUNDU Buna ziua,am inchiriat un apartament in sept.2014 si pina acum nu am reusit sa fac contractul de inchiriere.Propietarul a spus ca nu doreste sa faca ... (vezi toată discuția)
Inselaciune la cumparare autoturism bogheans bogheans Am cumparat o masina, de la un bisnitar, pe urma mi-am dat seama, fara brief-ul mic al masinii, eu nestiind ca el trebuieste la inscrierea masinii. Am trecut ... (vezi toată discuția)