Prietena mea a inkiriat un apartament acu cateva luni.In urma contractului semnat proprietaru a cerut garantia de 300ron.Dupa cateva luni ea s-a mutat,cerand garantia inapoi(a platit toate datoriile,nu a distrus nimic.......etc.).In acel contract nedeclarat la fisc era o clauza : trebuie sa anunte cu o luna inainte de a pleca.Ea a fost luata in spatiu pe acea adresa.
in momentul asta si-a cerut garantia inapoi de la acel propietar,daca nu o sa se duca la fisc cu mutatia pe care o are ea pe C.I. pe adresa lui si contractu pe care l-a facut cu propietaru de inkiriere,care nu a fost declarat la fisc.
Propietaru refuza sub orice forma sa inapoieze garantia.Stiu ca nu se merita sa faci asa ;;praf;; ptr 300ron.dar .....inseamna mult cand esti student.Ar putea rezolva ceva?
nu si-ar rezolva problema, doar ii face rau omului. proprietarul plateste amenda si apoi impozit pt respectivul contract pt cele cateva luni, iar daca nu vrea, tot nu va da garantia.
nu aveti decat sa-l actionati in judecata, dar nu veti castiga cat nu l-ati notificat ca doriti rezilierea, cu o luna inainte
In situatia in care veti proceda asa cum ziceti ca intentionati,adica sa va duceti la fisc,sa aratati contractul,nu va garanteaza nimeni ca va recuperati garantia,mai ales fiscul.Proprietarul se poate alege cu o sanctiune de la fisc.Garantia si celelalte clauze din contract s-ar putea sa nu le puteti reclama dacat in instanta.
Am inteles.Oricum am vrea sa facem lucru asta kiar daca nu va mai primi garantia inapoi.
Ea ar vrea sa stie :
1-unde sa se prezinte?
2-trebuie sa faca o cerere,ceva?
3-cum sa se adreseze
4-daca o afecteaza cu ceva
5-dupa toate,trebuie sa se mai prezinte undeva?Ea una nu ar vrea.doar sa aduca la cunostita celor de la fisc cum stau treburile cu inkirierile.
Va multumesc!