avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Informatii fost proprietar cu probleme.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Informatii fost proprietar cu probleme.

Buna ziua. Acum o luna m-am mutat din garsoniera unde stateam cu chirie, intr-un apartament; la plecare am lasat 4 mil. datorii la intretinere, dar aceasta datorie era acoperita de 100 de euro, suma care reprezenta garantia. Dar la o saptamana proprietarul m-a sunat sa imi zica k de fapt i-am lasat o datorie de 15 mil, si ca vrea diferenta de bani, dar noi nu dorim sa ii dam acea diferenta fictiva. Cand ne-am mutat la garsoniera, acum un an si jumatate, ne-am rugat de proprietar sa facem un contract, dar nu a dorit sa facem, pe motivul ca ne intelegem, iar noi am crezut ca este un om de incredere deoarece era prietenul cel mai bun al cumnatului meu. Dupa ce ne-am mutat, acest prieten bun a fost la cumantul meu si l-a intrebat unde locuim acum ca vina sa imi sparga cauciucurile la masina, dar cumnatul meu nu a vrut sa ii spuna unde locuim si drept dovada nu mai sunt prieteni pentru ca nu a vrut sa ii dea adresa. Acum, vine problema sau problemele: il hartuieste practic cu sms pe cumnatul meu, in care il amenita ca il da in judecata pentru sustinerea unui infractor, fapta care se pedepseste cu inchisoarea; iar aici infractorul fiind, eu, deoarece nu vreau sa ii dau diferenta aceea de bani si ma ameninta ca ma da in judecata.
As dori sa stiu daca ma poate da in judecata si in baza carei legi ma poate chema in instanta sa recupereze acei presupusi bani si ce sanse reale are de a castiga un proces?! Ce poate pati el pentru veniturile nedeclarate, obtinute din chirii?! unde mentionez ca are un cabinet stomatologic inchiriat si nici acolo nu are contract, desi primeste chirie lunara de 800 de euro, stiu sigur ca nu are contract pentru ca sa laudat. Si ce pot face sa termine cu amenintarile asupra cumnatului meu?!
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: giony18 , utilizator 09:36, 8 Iunie 2011
Intre dumneavoastra si respectivul proprietar nu exista un contract de inchiriere, prin urmare nu poate dovedi ca nu v-ati indeplinit obligatiile prevazute in contract.
Chiar si in cazul in care acest contract ar fi existat nu putem vorbi de savarsirea unei infractiuni, ci doar de neexecutarea unei obligatii nascute din contract.
Ruda dumneavoastra se poate adresa politiei cu o plangere impotriva celui ce il ameninta, aceasta este o fapta incriminata de codul penal ca infractiune.
Ceea ce face el cu spatiile detinute sau veniturile nedeclarate nu este problema dumneavoastra, nu amenintati la randul dumneavoastra.
Cel mai bine ar fi daca v-ati inteles cand ati inchiriat sa va intelegeti si cand plecati. verificati sau cereti sa va justifice banii pretinsi. Probabil ca are dreptate si a ramas cu o datorie de 15 mil. nu de 4mil cum sustineti.
Aveti dovada ca ati platit 100 euro garantie? Probabil ca nu, din moment ce nu aveti (nu ati avut) contract de inchiriere.
Asadar v-ar putea chema in judecata pentru ca nu ati platit intretinerea.

Zice ca, de fapt, datoria la intretinere este de 15 milioane - chestiunea se poate dovedi / infirma cu actele asociatiei... Deci nu va poate pretinde ceea ce nu datorati. Adica, poate, dar nu are sanse sa castige daca nu dovedeste ca aveti datorii.

Pe cumnat nu prea are de ce sa il cheme in judecata...

Ce poate pati pentru venituri nedeclarate? Poate fi amendat, daca il reclamati la finante. Dar cum dovediti ca i-ati platit chirie? Poate declara ca dv fiind cumnatul unui (fost) prieten v-a permis sa locuiti in garsoniera si sa platiti cheltuielile aferente: utilitati, intretinere.

Primeste chirie (fara contract) si pentru un spatiu unde functioneaza un cabinet stomatologic? Posibil, dar destul de greu de crezut ca acel dentist nu are interes sa deconteze aceasta cheltuiala – impozit mai mic catre stat.

Ce sa faceti pentru a nu mai fi tracasat cumnatul? Pai, sa-i platiti proprietarului daca ii datorati. Pentru ca nu-i datorati nu puteti face nimic. Cumnatul ar putea face plangere la politie - art 193 c.penal.
Ca sa va poate solicita o anumita suma de bani ii trebuiesc dovezi solide, n-o poate face doar verbal...
Trebuie dovedit faptul ca debitul va apartine, sunt foarte curios cum o va face :)
Cumnatul dvs sa mearga la politie sa depuna plangere, pana una alta..chiar si fictiv sau nu..nu-l implica cu nimic debitul existent intre dvs si proprietar...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare nuda proprietate tibra50 tibra50 Acum 5 ani am cumparat garsoniera cumnatei mele ( vaduva ) printr-un contract de vanzare cumparare nuda proprietate ea ramanand sa locuiasca in aceasta ... (vezi toată discuția)
Ce este cu contractul de comodat? Johnnydrg Johnnydrg Bună ziua! În 2016 în iulie m-am mutat împreună cu o femeie( fără alt tip de relație între noi) într-un apartament cu chirie urmând ca noi sa ... (vezi toată discuția)
Fara contract inchiriere AlexandruRadu123456 AlexandruRadu123456 Buna ziua de aproximativ 1 an si jumatate eu locuiesc in bucuresti cu chirie proprietarul nu a mai decurs pasii pt contract deinchiriere ... tin sa spun ca ma ... (vezi toată discuția)