avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce este cu contractul de comodat?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce este cu contractul de comodat?

Bună ziua! În 2016 în iulie m-am mutat împreună cu o femeie( fără alt tip de relație între noi) într-un apartament cu chirie urmând ca noi sa plătim chiria și întreținerea la jumătate. Problema este ca proprietara ne-a făcut contract de comodat iar din lipsa banilor și lipsa posibilităților am plătit chirie deși aveam un contract de comodat și știind ce presupune acesta. În decembrie anul trecut acea femeie a decedat din cauza unei forme de cancer, întrebarea mea este: Dacă contractul de comodat era totodată și pe numele acelei femei și pe numele meu ce se întâmplă cu acesta? Rămâne în continuare pe numele meu sau acesta numai este valabil? Acum o luna de zile m-am mutat, iar la întreținere a rămas o datorie de aproximativ 1000 de lei, din urma consumului comun făcut de mine și ex soțul femeii(care după ce aceasta a murit s-a mutat cu copilul lor) plus copilul acestora. În acest moment sunt amenințat de proprietara ca voi fi dat în judecata și voi fi silit sa plătesc o suma de bani plus "daunele uzurii mobilei și a tuturor lucrurilor din apartament". Întrebarea mea este: ce șanse are aceasta proprietara ca ea sa câștige un proces inportiva mea? Ce as putea pierde? As putea sa dovedesc în instanta ca noi practic plăteam chirie deși era încheiat un contract de comodat prin conversații telefonice și mesaje text? Ce s-ar întâmpla dacă as reuși sa dovedesc?
Va mulțumesc din suflet! Aștept răspunsurile dumneavoastră.
Si daca dovediti ca plateati chirie tot aveati obligatia sa achitati intretinerea imobilului respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare garantie ionutandrisan ionutandrisan Buna ziua. Locuiesc in chirie intr-un apartament cu 3 camere. La mutare acolo am semnat un contract (nu e inregistrat nicaieri) unde se mentioneaza ca am ... (vezi toată discuția)
Procura administrare apartament ContSters43576 ContSters43576 Din toamna anului 2004 de cand am intrat la facultate, m-am mutat in apartamentul tatalui meu din Bucuresti (apartament cumparat dupa divortul parintilor, dar ... (vezi toată discuția)
Dovadă plată chirie Celebrimbor Celebrimbor Bună ziua! Am o problemă cu dovada plății chiriei. Am fost chemat în instanta pe 8 martie pentru a evacua un apartament, dar pana pe 8 martie ... (vezi toată discuția)