avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1167 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cat timp primesc pensie cu penalizare?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cat timp primesc pensie cu penalizare?

Buna ziua,

Am si eu o intrebare, va rog. M-am pensionat la varsta de 60 ani si 5 luni. Datorita faptului ca am 17 ani de grupa a doua, trebuia sa ma pensionez la 61 ani si 5 luni. Deci un an de zile am fost in pensie partial anticipata.
M-am pensionat in luna mai 2010. Pana in 2011, luna mai, am stat in pensie diminuata. 33 ron mi-au fost opriti lunar, timp de un an. Normal ar fi fost ca incepand cu luna mail 2011 sa primesc pensia intreaga, si anume 770 ron.
In decizia primita de mine scrie ca dupa ce trece perioada de penalizare voi primi pensia intreaga, adica 770 ron. Cand am fost la Casa de Pensii mi-au spus ca imi vor restitui diferenta de bani la varsta de 64 ani si 10 luni, ceea ce nu este normal.
Imi puteti spune va rog ce spune legea si cum este corect?
Multumesc foarte mult
Lucian
Cel mai recent răspuns: anabenga , utilizator 13:39, 18 Octombrie 2011
1. Pentru cei 17 ani lucrati in gr.a II-a de munca varsta standard de pensionare pentru limita de varsta se reduce cu 3 ani si 6 luni.

2. Este posibil sa fie o neintelegere a persoanei care v-a raspuns.

3. Cereti Casei de Pensii un raspuns in scris, cu motivarea legala a raspunsului si apoi vedeti daca apelati sau nu la instanta de judecata.
Multumesc frumos, voi face o cerere in scris si voi astepta raspunsul lor.
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate calcula (afla) cu ce puncte de pensie ma voi pensiona? ilie0001 ilie0001 Cum se calculeaza cate puncte de pensie am acum cand trebue sa ies la pensie? Sunt nascut in noembrie 1947, am 40 de ani de munca, iar ultimii 25 de ani i-am ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala atu_targoviste atu_targoviste Buna ziua , Va rog sa-mi comunicati conditiile de pensionare anticipata , femeie , varsta 57 ani , vechime in munca 35,5 ani. In ce cuantum , va fi ... (vezi toată discuția)
Valoare pensie catalinsmadici catalinsmadici buna ziua , am primit decizia de pensionare anticipata la 60 de ani , in decizie se precizeaza ca varsta de pensionare pentru limita de varsta este 61 de ani ... (vezi toată discuția)