avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 10 [ retrocedare imobil] - indicare mostenitori ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 10 [ retrocedare imobil] - indicare mostenitori (aflati in strainatate) pt un proprietar

Buna ziua
Am obtinut de la Primaria GL o dispozitie de impropietarire (L10) pentru o parte dintr-un imobil [ se restituie in natura doar o parte, restul a fost vandut de Primarie anterior emiterii legii, pentru care se vor stabili despagubiri]. Pentru Intabulare nmi s-a cerut sa deschid rol fiscal (2006). Am facut un proiect de cadastru, OCPI l-a repins suprafetele intabulate de proprietarii existenti nu corespund cu suprafetele reale. Am facut adrese la OCPI pt corectarea situatiei. Pt ca nu am primit raspuns, am interntat actiune in judecata la T.GL. parati : Primaria GL (Directia de Impozite si taxe) si OCPI.
Cauza : OCPI pentru a proba ce anume nu concorda (dansii nu aveau nici contractele de vanzare cumparare, sunt necooperanti ) + Primaria (Directia de Impozite si taxe) - dansii imi percep impozit pe cladire si teren insa eu nu sunt proprietar, nu am act de proprietate - dansii nu au mentionat temeiul in care mi se tia impozit, ba mai mult Primaria percepe (prin Directia de impozite si taxe) si chirie pentru acelasi teren de la coproprietari. [nu inteleg: daca percep chirie, inseamna ca ei sunt proprietari de ce ma considera pe mine proprietar, ca sa platesc impozit si eu ?]. Instanta a chemat ca martori pe coproprietarii din imobil [sa prezinte contractele de vz-cump] Unul dintre proprietari a decedat, fiica (mostenitoarea) este in Franta. La urmatorul termen mi s-a pus in vedere sa indic mostenitorul persoanei decedate. - Intrebare : cum pot face acest lucru : M-as adresa la Directia de impozite si taxe - dar am retinere ca mi-ar raspunde, la Evidenta Populatiei GL - puteti sa-mi comunicati de unde pot gasi informatii despre mostenitorul persoanei decedate ?
Ultima modificare: Marți, 18 Octombrie 2011
AdrianIosipescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: AdrianIosipescu , utilizator 10:31, 19 Octombrie 2011
eiventa persoanei din Gl...cereti certificat de grefa si in baza lui evidenta pers e obligat sa raspunda
Multumesc.

Pentru a continua relatarea... Eu am solicitat in instanta ca Directia de Impozite si Taxe GL sa mentioneze temeiul in care mi se ia impozit fara a fi proprietar de drept, precum si, daca nu se poate face dovada legalitatii perceperii impozitului, sa se returneze valoarea impozitului platit pana acum (de fapt nu am solicitat banii cash, ci sa se scada din impozitul ce-l voi avea de platit dupa ce voi deveni proprietar). Din pacate de un an (si cateva luni), Directia Impozite si taxe nu a trimis nici un raspuns, [ motivatia / temeiul..], ci doar o adresa prin care confirma ca eu am rol fiscal. [nicidecum un raspuns la adresa / solicitarea mea facut prin instanta]. Am solicitat chiar amendarea lor. Mi s-a spus ca " au raspuns ceva si nu mai pot fi amendati acum" . Cum ii pot soma sa raspunda [ am plati impozit 2007-2011]? ..sau prin instanta..
Buna ziua,
Puteti sa-mi comunicati cum ar trebui intocmita cererea (este vreo formulare-tip ), sau o cerere obisnuita[subsemnatul, ..solicit.. motivul..multumesc]

Cu respect,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie cotă 1/2 teren vita de vie în coproprietate persoana ... ABANA1 ABANA1 Donatie cotă 1/2 teren viță de vie în coproprietate Persoana X detinea 2 terenuri cu vita de vie dispusă pe mai multe rînduri egale ca lungime. ... (vezi toată discuția)
Intabulare cadastrală după moştenire Kolcsar Hajnal Kolcsar Hajnal Am moştenit împreună cu fraţii mei mai multe terenuri intravilane şi extravilane de la părinţi decedaţi. Am obţinut certificatul de moştenire şi ... (vezi toată discuția)
Certificat e mostenitor pe o suprafata intabulata de altcineva giv giv Buna ziua. Am moștenit pe tatăl si bunicul meu care mi-au lăsat câteva loturi de teren. Le am in certificatul de moștenitor. Am dat actele la o firma ... (vezi toată discuția)