avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva

BUNA ZIUA
Lucrez in sistem multilevel marketing. Am obtinut un bonus in Italia. Pentru a -mi vira bonusul in contul meu bancar firma italiana imi solicita nr. de inregistrare in scopuri TVA.
Am un PFA si nu sunt platitor de TVA.
Intrebarea mea este : pentru a primi bonusul din Italia trebuie sa fiu platitor de tva in tara? Nu este posibil sa fiu inregistrat in scopul TVA doar pentru extern?
VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: CORNEA ADRIAN , utilizator 09:20, 19 Octombrie 2011
inteleg ca detineti un PFA neplatitor de tva in romania si ati prestat servicii de marketing catre o firma din italia.
pentru a putea presta astfel de servicii, PFA este obligat sa se inregistreze in scopuri de tva intracomunitar (nu devine platitor de tva in romania) si sa se inscrie in registrul operatorilor intracomunitari.
dupa ce veti indeplini aceste formalitati, veti emite o factura fara tva si veti raporta operatiunea in decl. 390.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura prestari servicii pe baza de contact pt.italia MARIAN76 MARIAN76 AM O FIRMA ROMANEASCA,ADICA UN SRL CU SEDIUL IN ROMANIA SI ANGAJEZ PERSONAL CU CONTRACT DE MUNCA.SALARIATII MEI VOR MUNCII IN ITALIA LA O FIRMA ITALIANA PE ... (vezi toată discuția)
Pfa-platitor de tva sau nu? just_alinuta just_alinuta Buna ziua! Mi-am facut de curand un PFA -ce are ca obiect de activitate 7022( activit. de consultanta). Urmeaza sa semnez un contract de colaborare cu o ... (vezi toată discuția)
Servicii intracomunitare pentru neplatitorii de tva marianabaias marianabaias cum anume se face factura catre beneficiarul serviciilor din Italia daca SC din Romania nu este platitor de TVA. (vezi toată discuția)