In data de 05.09.2008 am circulat cu numerele rosii expirate, am fost oprit de catre un agent de polite rutiera. Mi-a solicitat actele la care i-am aratat autorizatia de circulatie provizorie expirata. Am recunoscut ca stiam ca erau expirate, dar si faptul ca ma indrept spre o localitate din apropiere pentru a-mi schimba numerele cu cele negre "valabile" inca din data de 18.08.2008.
L-am urmat la sediul de politie dupa care mi-a intocmit p v de constatare a faptei, si mi-a intocmit dosar, fapta considerand=o infractiune, a retinut permisul.Mi-a facut poze la masina, si a adus si un martor cules de pe strada.
Am acceptat sa colaborez cu ei dar am realizat se pare ca prin aceasta colaborare ei te baga la zdup mai repede
Am efectuat controlul etilotest si nu consumasem nimic.
Ulterior tot in aceeasi zi i-am adus si actele specifice numerelor negre , inclusiv polita de asigurare obligatore , certificatul de inmatriculare, numerele, samd. dupa care a facut copii xerox dupa ele.
In declaratie am scris exact ce am relatat mai sus, si cu mentiunea in care am afirmat ca:" nu am stiut ca daca am toate actele necesare valabile si taxele platite la zi, si masina a fost inregistrata in baza de date ale IPJ RUTIERA, doar simplul fapt ca nu am montat placutele de inmatriculare la timp in locul celor expirate se considera o infractiune".
Mi se pare ilogic sa mi se aplice o pedeapsa din oricare aliniat de la art. 84. deoarece masina a fost inregistrata .
Consider ca mi se poate da contraventie conform art. 102 alin 2.
LEGEA DIN COD E IMORALA SI VAGA
Acum dovada cu drept de circualtie va expira. Dar nu mi se va mai prelungi, pentru ca am fost astazi si nu au vrut sa imi dea dovada conform cererii catre domnul comandant , fapta fiind considerata infractiune.
Totusi nu inteleg daca nu am comis ceva grav de ce sa se aplice o pedeapsa asa de dura!?! Si de ce nu exista o procedura care sa imi dea se dreptate, sau care sa anuleze art. 84 pana la urma urmei masina era inregistrata , iar numerele rosii au fost inregistrate odata la IPJ nu cum ziceau ei ca sunt numere false? In DEX fals =/= expirat.
Urmeaza sa ma cheme pentru audieri la infractiuni. Problema este ca nu stiu cand si cum trebuie sa procedez sa primesc contraventie? Este posibil sa mi se suspende si permisul de circulatie? Avand invedere ca de cand il am am primit 2 amenzi , una pe interzis si una pentru limita minima depasita.
Daca mi se da contiunarea cercetarilor penale si cazul va ajunge la parchet ? Cum trebuie sa procedez ca sa scap cu o amenda administrativa?.
"modul de adresare intolerabil " nu e din partea initiatorului acestui topic caruia eu NUP ( nu ionut 222 initiatorul topicului) vroiam sa-i transmit ca dvs "consultantii "habar nu aveti, trimitei omul la parchet sa faca gura pt ca cei de acolo ii vor da dreptul de circulatie inapoi, cand de fapt nu e asa, eu fiind in aceasi situatie iar procurorul spunandu-mi ca nu e asa.Si inca o chestie, o tot tineti cu infractiuni, inchisoare etc, iar cei de la cercetari penale sustin ca faptul ca ai circulat cu nr provizorii expirate (eliberate de pol, si dupa care proprietarul masinii putea fi identificat oricand)nu reprezinta o fapta penala?Deci cine are dreptate ?voi sau dep de cercetari penale de la pol rutiera?suntem infractori?trebuie sa facem puscarie?multmesc celui care a postat luni 22.o8, ora 20.48, foarte adevarat cele spuse in postul sau.