avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vizitarea copilului se va face in prezenta mamei?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vizitarea copilului se va face in prezenta mamei?

dupa noul cod civil parintii au amandoi custodia copiilor .pensia alimentara nu se mai plateste .se plateste in natura.daca tatal a fost violent fata de mama si fata de copil se tine cont de acest aspect cand se acorda custodia,respectiv cand se acorda program de vizita ;vizitarea copilului se va face in prezenta mamaei?ma poate la lamuri si pe mine cineva,eventual corecta acolo unde am spus o prostie.multumesc:D
Cel mai recent răspuns: Andreea_Lita , utilizator 23:27, 15 Noiembrie 2011
Se poate tine cont de comportamentul violent al tatalui, lucru care poate fi probat cu martori. Potrivit noului cod civil, copilul va fi incredintat unuia dintre parinti doar pt motive temeinice. Ramane la aprecierea instantei ce inseamna "motive temeinice". Cred ca ar fi posibil si ca programul de vizita sa aiba loc in prezenta mamei, daca se cere acest lucru in instanta. E bine sa aveti martori care sa cunoasca situatia si sa descrie comportamentul tatalui cu minorul macar, precum si latura sa violenta in general. Pt ca probabil nu va va lovi pe dvs sau pe copil de fata cu alte persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicabilitate cod procedura civila hellraiser hellraiser Intrebare: o hotarare definitiva si irevocabila pronuntata in cadrul unui proces inceput in cadrul actualului cod de procedura civila va putea fi atacata in ... (vezi toată discuția)
Custodie unica anonimdel anonimdel buna seara.am o fetita de 3 ani si as vrea custodia unica a fetitei deoarece tatal este un om violent,vine acasa de multe ori baut si incepe cearta si de cele ... (vezi toată discuția)
Custodia unui copil Elenapusa Elenapusa O femeie si un barbat se cunosc. Dupa o perioada femeia ramane insarcinata si face o fetita. Femeia si barbatul nu sunt casatoriti legal. Fetita este ... (vezi toată discuția)