am si eu o intrebare:intr-o noapte la lucru un coleg a modificat o poza a unei angajate si eu eram cu el .fata a intrat in birou si a vazut poza si dimineta a printat-o dupa ce a fost gasita cu un progarm care cauta datele sterse si a depus plangere la politie.ce se poate intampla in acest caz.specific ca poza nu afost pusa pe internet si nici nu afost printata de catre unul din noi.si nu a mai fost vazuta numai atunci cand a printat-o ea la insistentele ei.va multumesc
E foarte improbabil ca poliția să continue vreo cercetare. Din ceea ce ați relatat, fapta de a fi alterat imaginea unei persoane nu poate fi încadrată sau asimilată vreunei infracțiuni prevăzute de o lege în vigoare.
Asemenea atingeri aduse imaginii persoanei aparțin domeniului civil (v. articolul 73 din Codul civil). Așadar, în cel mai fericit (pentru persoana lezată) și nerealist caz, aceasta ar putea obține despăgubiri în cadrul unei acțiuni civile, nu penale (iar poliția nu are competențe de investigare în litigii civile).
Totuși, pentru a se ajunge acolo e nevoie să fi existat un prejudiciu; acesta ar fi fost mai consistent în cazul în care imaginea respectivă ajungea la cunoștința publicului din culpa autorilor și cauza o atingere reputației sau demnității persoanei (ex. prin expunerea repetată, prin supunerea la batjocură, prin identificare). În lipsa unor probe concludente privind aceste fapte, chiar și o acțiune civilă inițiată de persoana lezată ar avea șanse minime de succes.
În concluzie, din împrejurările pe care le-ați relatat nu aveți motive de îngrijorare (penale sau civile).