avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită dilema!!!!- insolventa persoana fizica
Discuție deschisă în Executare silită

dilema!!!!- insolventa persoana fizica

Buna seara...ma numesc Marian si as dori sa adresez o intrebare la care sincer astept un raspuns cat mai credibil si as avea nevoie de ajutorul d-voastra ptr a lamuri aceasta dilema...Exista cumva in Codul de procedura civila sau in alt Cod de Legislatie a Romaniei vreo lege prin care o banca este obligata sa declare un client,ca fiind client insolvabil.el nedetinand atat bunuri mobile sau imobile sau neinregistrand venituri salariale....
Va multumesc frumos si va doresc o seara frumoasa...
Cel mai recent răspuns: norgeman_mario , utilizator 22:33, 18 Octombrie 2011
insolventa personala , sa discutat de ea dar inca nu a fost adoptata la nivel de persoana fizica, (nu ati precizat clientul este persoana fizica sau juridica) Nu cred ca o banca sa declare pe cineva insolvabil , de obicei instanta , tribunalul) are aceasta competenta , banca va inregistra o persoana fizica ca rau platnic in cazul in care nu isi plateste la timp ratele. Exista un birou de credite pentru asa ceva.
este vorba de persoana fizica...si din cate stiam banca este obligata prin intermediul unui tribunal la 3 sau 5 ani de incapacitate de plata din partea debitorului sa il declare client insolvabil...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolvabilitate persoane juridice matei777 matei777 As vrea sa stiu daca o persoana juridica poste fi declarata insolvabila de catre o primarie. Am inteles ca in cazul persoanelor juridice trebuie declarata ... (vezi toată discuția)
Executare silita... norgeman_mario norgeman_mario in cazul cooptarii unor credite de nevoie personala se poate efectua executare silita pe bunuri inregistrate p numele copilului?adica dupa ce sau facut ... (vezi toată discuția)
Insolventa personala ANDREI2002 ANDREI2002 Buna seara. Imi puteti spune va rog frumos daca legea privind insolventa personala (persoana fizica) este in vigoare? Daca da atunci cum se procedeaza in ... (vezi toată discuția)