avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1613 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cum ar fi corect, fara sa am probleme fiscale?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cum ar fi corect, fara sa am probleme fiscale?

am PFA, prestez servicii de limba engleza la o gradinita si se pune problema cum sa incasez banii pe munca si efortul depus, fara sa am probleme fiscale mai tarziu.
educatoarele strang banii si trebuie sa mi-i predea. eu cum trebuie sa procedez?
ii dau factura si chitanta?
sunt neplatitoare de TVA. si ce scriu pe factura? prestari servici - limba engleza ..............(ce?) grupa mare sau numele unei persoane? cineva zicea ca trebuie sa am casa de marcat
nu stiu cum sa procedez
dar sigur nu imi trebuie casa de marcat
Cel mai recent răspuns: ContSters210520 , utilizator 19:48, 19 Octombrie 2011
Trebuie casa si eliberati bon pentru fiecare copil !
Eu sunt de parere ca nu aveti nevoie de casa de marcat; dati factura si chitanta.
Ca si denumire servicii puteti trece: predare limba engleza, activitati didactice limba engleza, etc; cred ca dvs sunteti cel/cea mai in masura sa gasiti o nomenclatura adcvata.

Art. 1. - (1) Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri cu amănuntul, precum şi prestări de servicii direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.
Art. 2. - Se exceptează de la prevederile art. 1 alin. (1):
h) activităţile desfăşurate ca profesii libere sub toate formele de organizare care nu implică crearea unei societăţi comerciale;
OUG 28/1999
Taiati factura si chitanta pe numele fiecarui parinte al carui copil beneficiaza de serviciile pe care le prestati.
Daca aveti timp sa completati facturi..
noi romanii suntem tara tuturor posibilitatilor. vrem sa fie totul corect din punct de vedere fiscal, dar bagam bete in roate la toti cei care vor munceasca cinstit. harti peste harti, impozite peste impozite etc. nu e de mirare ca apare munca la negru.

si daca fac un contract cu fiecare grupa? sau cu gradinita?

ne vaitam ca avem someri sau ca ne pleaca oamenii in afara sa munceasca.
mi se pare o aberatie sa investesc niste bani (pe care nu-i am) intr-o casa de marcat pentru 3-4 luni pe an (fara a fi sigur ca anul viitor mai pot presta aceste servicii sau nu).


sa-mi explice cineva de ce nu pot taia factura si chitanta pe o singura persoana?

in general expertii contabili sau fiscali ar trebui sa ne explice si noua (ceai care nu avem habar despre aceste lucruri) de ce asa ...... si nu asa .......... . nu sa ne spuna faci asa ca sa zic eu, care sunt calificat in domeniul acesta.

va multumesc anticipat pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Prestari servicii in locatia clientului- bon fiscal sau chitanta? sibil sibil Firma mea se ocupa cu prestari servicii in locatia clientului(domiciliu, locatii inchiriate, etc.). Clientii sunt persoane fizice, de multe ori din afara ... (vezi toată discuția)
Pfa - cursuri de limba engleza in gradinita Mihai_1975 Mihai_1975 Buna seara , Am infiintat un PFA cu profil : ,, sustinere cursuri de limba engleza\\". Urmeaza sa predau cursuri de limba engleza doua ore saptamanal la o ... (vezi toată discuția)
Cum pot sã încasez bani fãrã casã de marcat? Irimescu_Damian Irimescu_Damian Am un SRL axată în primul rând pe prestări servici informatice (creare pagini web, depanare unități PC, consultanță achiziționare ... (vezi toată discuția)