avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA - cursuri de limba engleza in gradinita
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA - cursuri de limba engleza in gradinita

Buna seara ,

Am infiintat un PFA cu profil : ,, sustinere cursuri de limba engleza". Urmeaza sa predau cursuri de limba engleza doua ore saptamanal la o gradinita de copii . Am rugamintea sa imi spuneti ce fel de contract trebuie incheiat si cu cine . Trebuie sa inchei cate un contract pentru fiecare copil in parte si sa emit factura fiscala pentru fiecare ? Sau pot incheia un contract pe toata grupa cu unul dintre parinti ?
Acest contract trebuie declarat la fisc ?

Va multumesc mult ,
Cel mai recent răspuns: Mihai_1975 , utilizator 15:15, 5 Octombrie 2013
Dvs. ar trebui sa incheiati contract cu gradinita (contract de prestari servicii). Daca doriti sa va desfasurati activitatea in cadrul gradinitei. Parintii ar plati la gradinita, iar gradinita ar plati catre dvs. Sau mai aveti varianta sa lucrati direct dvs. si sa dati bon fiscal fiecarui parinte. Contractele nu se declara la finante. Pentru contractele pe care le veti incheia dvs. trebuie sa deschideti un registru de intrari-iesiri din care sa dati numere de inregistrare. La finante veti depune doar declaratia de venit, conform careia veti plati impozit. (Trebuie sa studiati D200, D220, D600).
Va multumesc ,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declarații ii TVar TVar Abia mi-am deschis II. Fără salariați , neplatitoare de Tva. Voi avea activitate doar vara. On-line. Ce declarații voi avea de depus ? Unde ? Ce ... (vezi toată discuția)
Acte necesare dosar anaf paultrefu paultrefu Am primit acum câteva zile actele de la registrul comerțului pentru o intreprindere individuală(frizerie micuță la țară). Acum am fost la anaf să văd ... (vezi toată discuția)
Plata impozit pe venit si declaratii la intreprindere individuala gryfy gryfy buna ziua . am o ii , ce documente trebuie sa prezint la finante pentru plata impozitului pe profit si ce declaratii mai trebuie depuse , este o intreprindere ... (vezi toată discuția)