avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... banca ma anunta ca mi-au gresit calcul credit Prima ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

banca ma anunta ca mi-au gresit calcul credit Prima casa dupa 1 an de derulare ctr..figurez cu sume restante

Dupa 1 an de derulare ctr Prima casa cu banca ma trezesc ca sunt anuntata sa mai asigur la plata alti bani in ratei la ctr, pe motiv ca trebuie sa platesc mai mult la comisionul datorat Fond de garantare ca undeva a fost o greseala.
Eu nu am fost de acord si am platit doar rata pe care o aveam in grafic , insa m-am trezit cu instiintare scrisa ca sunt debite restante la plata si ca urmeaza executare in caz de neplata.
Mentionez ca ctr meu a fost intermediat de o institutie de intemediere credite si ei mi-au dat oferta de creditare de dinaintea semnarii ctr final , in colaborare cu reprezentantul bancii , la care val ratei a iesit aceeasi ca si la grafic atasat la ctr final , astfel ca intreb cum pot sustine ei ca e o greseala de calcul cand calculul a fost facut si de institutie si de banca ( de 2 parti diferite acelasi rezultat ).
Si chiar daca este vorba de o greseala de calcul , nu este vina imprumutantului si este normal sa fie silit la plata?
Deocamdata am rugat reprezentantul institutiei de intermediere credite sa demareze o verificare
Cum sa procedez ???va rog un sfat ,indrumare
La fond de garantare dosarele prima casa ajung cu tot cu grafic de rate si sunt si acestea verificate ?

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:32, 19 Octombrie 2011
este un abuz!
cine greseste, suporta consecintele! a gresit un agent credite, sau consultant, cum s-or numi, atunci pe el sa-l traga la raspundere, ci nu pe dv.
Dv ati incheiat un contract, cu niste clauze, cu o anexa reprezentand calculul, etc.
N-au cum sa va execute pentru o plata nedatorata; (bine, teoretic, pot incerca, insa dv. aveti la mana contestatia la executare...).
Eventual, sa aveti si un document probant, cereti bancii sa va trimita in scris o "somatie" in care sa se precizeze despre ce sume este vb...si...care este "greseala" :)
nu sunt sigura, dar eu inclin sa cred ca ajung la fond cu grafice cu tot!
Poate ar fi bine sa va adresati si protectiei consumatorului impreuna cu toate actele ce va dovedesc afirmatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calculare rate credit ContSters79575 ContSters79575 Am imprumutat de la o banca 11000, urmand sa-i rambursez in 10 ani. Actuala dobanda este 14.4%. Am cerut micsorarea ei, dar se fac ca ploua . Ratele mele ... (vezi toată discuția)
Am contractat un credit bancar pe o perioada de 5 ani cu dobanda ... FRANCU_CONSTANTIN FRANCU_CONSTANTIN Am contractat un credit bancar pe o perioada de 5 ani cu dobanda fixa si rate egale anuale, insa am observat, din graficul de rambursare si din structura ratei ... (vezi toată discuția)
Probleme-credit persoana fizica cris_geany cris_geany in anul 2oo8 am luat o masina in rate ,fara nici o garantie-cu o rata lunara fixa de 800 lei pe 7 ani.luna aceasta am fost informati ca dosarul a fost dat la o ... (vezi toată discuția)