avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Incetarea de drept a masurilor preventive !!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Incetarea de drept a masurilor preventive !!

Va rog daca stie cineva .In cazul in care masura obligarii de a nu parasi tara s-a expirat de drept de 14 ore ,exista riscul de a o mai prelungi si daca da in ce conditii .
se poate ca prelungirea masurii sa fie facuta in intervalul cat aceasta era in vigoare, deci termenul trebuie calculat din momentul cand expira masura. Pe de alta parte, daca ati ajuns in instanta si judecatorul a pronuntat o asemenea masura, aceasta este valabila pana la revocarea ei de catre instanta
Nu am ajuns in instanta sunt in faza de urmarire penala .Aceasta masura de a nu parasi tara era luata de procuror la fiecare 30 de zile dar acum au trecut 14 ore de cand a incetat si am primit un telefon sa ma prezint maine sa mi prelungeasca masura obligarii de a nu parasi tara adica dupa ,adica cu 36 de ore intarziere .este legal si ce as putea face in cazul acesta ? multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 19 Octombrie 2011
DANY2011, utilizator
nu am auzit de citare prin telefon, iar termenul sa-l calculati de cand expira mandatul anterior, nu de cand a fost prelungit.
Daca aceasta masura nu a fost prelungita inlauntrul termenului in care era in vigoare, iar durata ei s-a implinit fara a se prelungi masura, la data implinirii termenului masura obligarii de a nu parasi localitatea a incetat de drept. Prin urmare nu este legala si nu se poate prelungi o masura restrictiva de libertate care a incetat de drept prin implinirea termenului pt care a fost luata.
Aceste aspecte trebuie sa le precizati procurului si ar fi bine daca ati merge insotit de un avocat care sa expuna aceste probleme.
Din pacate asa se procedeaza, cel putin in cazul meu de un an si sapte luni asta este a 5 oara cand se expira de drept si nu am reusit sa fac nimic. Varog vreau un sfat legal ce pot face ? multumesc

Alte discuții în legătură

Mentinerea arestarii inculpatului Ilincav Ilincav Potrivit art. 300 alin. 1 si 2 C.p, in situatia in care inculpatul este trimis in judecata in stare de arest, instanta verifica legalitatea acestei masuri [b] ... (vezi toată discuția)
Intrebare- interdictie de a parasi tara din pricina unui divort VASILENCO MIHAELA VASILENCO MIHAELA Am o intrebare la care vreau un raspuns serios. Care sunt situatiile in care unei persoane i se poate aplica interdictia de a parasi tara. Daca o actiune de ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala radubianca radubianca Buna ziua, As avea nevoie de ajutor in legatura cu o speta care ar suna cam asa: O persoana fizica straina a savarsit infractiunea de evaziune fiscala in ... (vezi toată discuția)