avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... 10% sau 16% impozit pe venitul din contracte civile?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

10% sau 16% impozit pe venitul din contracte civile?

Buna ziua!

Pentru contractele civile se plateste impozit pe venit 10% sau 16%? Si daca este 10%, acest impozit este considerat anticipat si ca atare trebuie ca prestatorul sa se inregistreze la ADMINISTRATIA FINANTELOR PUBLICE, iar la inceputul anului urmator sa plateasca si diferenta de 6%?

Multumiri anticipate,
Cel mai recent răspuns: Pirlici Valeria , Avocat 16:53, 19 Octombrie 2011
Potrivit prevederilor din Titlul III “Impozitul pe venit” din CF (art.41, art.43, art.78 alin. (1) lit. e) coroborat cu prevederile cap. II ), veniturile obtinute de persoanele fizice din activitati desfasurate in baza contractelor/conventiilor civile incheiate potrivit Codului civil au urmatorul tratament fiscal:
- cota de impozit = 16%
- baza impozabila = venitul brut realizat
- optiunea de a alege intre doua modalitati de impunere, prin considerarea venitului: (1) venit din activitati independente, sau (2) venit din alte surse

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stat salarii la conventii civile CrinaV CrinaV Buna ziua, Puteti sa-mi spuneti cum arata un stat de salarii la Conventii Civile? Daca aveti un model mi-l puteti trimite pe adresa: ... (vezi toată discuția)
Conventii civile siberd siberd Buna ziua!As vrea sa intreb daca dupa noul Cod al muncii vor fi acceptate conventii intre persoane juridice si persoane fizice neautorizate? Daca da , cum se ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere a copilului allexxia allexxia Buna ziua, Tocmai am aflat ca sunt insarcinata. Din pacate contractul meu de munca a fost incheiat in data de 31 ianuarie 2010. Urmeaza sa inchei un nou ... (vezi toată discuția)