avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1239 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Problema cu un avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Problema cu un avocat

Buna ziua,

Sunt confruntat cu o problema si am mare nevoie de un sfat.

In urma unei agresiuni in 2010 am angajat un avocat care mi-a solicitat un honorariu pentru "redactare plangere penala si reprezentare in faza de urmarire penala si in prima instanta", honorariu achitat integral la data semnaturii contractului.

In 2011, mi-am retras plangerea si am solicitat avocatului de a-mi rambursa o parte din honorariu varsat au "prorata" de la interventia efactuata. Or, d-l avocat a refuzat fara motif.

Gasind acest lucru anormal, dupa multe telefoane ramase fara raspuns, am trimis un mesaj acestuia informandu-l de faptul ca am sa ma adresez baroului din care face parte, la care acesta m-a amenintat cu un proces in difamatie daca indraznesc sa ma adresez baroului.

Este deontologic acest tip de comportament?

Ce pot sa fac in acest caz?

Va multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: hidalgo , utilizator 11:36, 20 Octombrie 2011
nu e vina avocatului ca dv v-ati retras plangerea...plangere pe care inteleg ca el o redactase deja + reprezentarea in faza de UP, apoi in prima instanta...- pt. asta i-ati platit serviciile.
parerea mea este ca el si-a indeplinit obigatiile asumate...
Ati stipulat in vreun contract incheiat cu avocatul ca in cazul in care va retrageti plangerea vi se va restitui o parte din suma?
Buna ziua,

Din pacate nu am stipulat acest lucru...deci nu este nimic de facut...
A redactat doar plangerea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat indisciplinat milenescu milenescu Buna, Am o nedumerire si poate ma ajutati voi sa scap de ea: cum se numeste si ce se poate face impotriva unui avocat care nu asculta de indicatiile ... (vezi toată discuția)
Model sesizare barou ratonu ratat ratonu ratat Buna ziua, Am si eu doua doleante: Unde pot gasi un model pentru a face o sesizare la barou impotriva unui avocat? Exista un cod deontologic al ... (vezi toată discuția)
Obligatiile avocatului si drepturile clientului danutel9 danutel9 Am incheiat, cu un avocat un contract de redactare apel + reprezentare in Instanta . Onorariul a fost achitat in intregime, insa avocatul: ... (vezi toată discuția)