avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... model sesizare barou
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

model sesizare barou

Buna ziua,
Am si eu doua doleante:
Unde pot gasi un model pentru a face o sesizare la barou impotriva unui avocat?
Exista un cod deontologic al avocatului?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:08, 17 Iunie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred ca exista un model pentru o astfel de sesizare.
Faceti o "compunere" pe care o adresati baroului din care face parte avocatul respectiv si in care descrieti cat mai clar ce nemultumiri aveti la adresa acestuia.

Codul deontologic il gasiti aici
[ link extern ]
Verificati cu precadere legea 51 si statutul, mai degraba... le gasiti tot pe saitul de mai sus.
Va mltumesc! Am intocmit compunere si o depun maine la Baroul Bucuresti!
Mai revin cu o doleanta.... speta in care sunt implicat este irelevnta, dar am dovada clara ca un avocat a mintit, cu buna stiinta, in fata judecatorului.
Deoarece efectele unei sesizari la Barou nu pot provoca frisoane, sunt interesat sa fac o plangere/ sesizare catre o institutie abilitata.
Puteti sa imi spuneti catre ce institutie trebuie sa ma indrept?
Inainte sa ignorati aceasta cerere, va rog sa luati in calcul faptul ca, din cauza minciunilor spuse de un avocat in instanta, nu mi-am putut vedea copilul 4 ani.
Va multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Martie 2015
ratonu ratat, utilizator
Nu vad sa aiba un efect atata timp cat ati avut sansa probabil, in instanta, sa dovediti minciuna si, mai ales, cealalta parte sa dovedeasca sau nu ce a sustinut. Daca nu ati avut sansa, e doar o problema privind un proces echitabil...

Efectul minciunilor in instanta este doar acela al respingerii cererii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate nu am avut sansa sa ma apar in instanta! Aceiasi cauza s-a judecat in 2 instante diferite, in acelasi timp! Avocatul pe care doresc sa il reclam a reprezentat partea adversa im ambele instante. Dupa ce a castigat in instanta in care eu nu ma prezentam, PENTRU CA NU STIAM, a retras plangerea de la instanta unde trebuia sa se judece procesul (unde aveam domiciliul eu). In cealalta instanta a sustinut ca nu stie unde locuiesc, m-u citat prin mica publicitate.... omitand sa spuna ca, in acelasi timp, ma intalneam cu ei la cealalta instanta...
Cand am aflat (am cautat din greseala date despre dosar la sectorul 6, nu la sectorul 5) am sunat si mi s-a spus, pe un ton zeflemitor, ca ceea ce a facut ESTE PERFECT LEGAL.
Refuz sa cred ca a minti in fata instantei nu este infractiune!

Alte discuții în legătură

Reclamarea unui avocat raduelena raduelena Cum pot reclama un avocat care nu a introdus in instanta cererea pe care eu i-am solicitat-o si pentru care am platit-o? Timp de 3 ani a fost mintita de catre ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar intalnire client la sediul altui barou Trifan Bogdan Trifan Bogdan Un avocat stagiar din baroul X s-a intalnit cu un client la sediul baroului din C. Stagiarul are aprobarea cabinetului din care face parte si exista contract ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitatea stagiarului ContSters106925 ContSters106925 Am sustinut examenul de primire in profesie si am fost admis in avocatura in septembrie 2009. Conform alin 1 a art. 24 din Regulamentul-cadru privind ... (vezi toată discuția)