Plangerea la Barou pentru tragerea la raspundere disciplinara a avocatului pentru încălcarea cu bună-ştiinţă a obligaţiilor sale profesionale se poate depune in termen de 1 an de la data savarsirii faptului prejudiciabil sau de la data cunoasterii acestui fapt, potrivit dispozitiilor Legii nr. 51&1995 si a Statutului profesiei de avocat.
Daca vi s-a produs un prejudiciu efectiv, puteti introduce o cerere in pretentii impotriva acestui avocat la instanta de judecata, in termen de 3 ani de la data savarsirii faptei. ;)
Buna ziua! Am si eu o situatie dificila in legatura cu un avocat si as dori o parere. Zilele trecute am participat la o intalnire intre doua firme, fiecare reprezentant fiind insotit de avocatul propriu. Din cate stiam si am vazut, un avocat trebuie sa se prezinte impecabil, atat din punct de vedere intelectual, cat si cu privire la aspectul exterior. Pe langa faptul ca avocatul partii adverse, a lasat de dorit prin aspectul exterior, a trecut imediat la amenintari bazandu-se pe un contract, care, din cate am aflat, nu este incheiat nici la ora actuala, si toata discutia dumnealui s-a axat, in special, pe presiune, minciuni si un ton foarte ridicat. Mai mult, firma noastra fiind implicata intr-o procedura de executare silita, la punerea in posesie a unor bunuri imobile s-a procedat la punerea unor sigilii, pe care si-au pus stampila atat firma care a castigat imobilele, cat si dl avocat (este legal?).Problema este, se poate face o reclamatie la barou pentru vreunul din considerentele de mai sus? Va multumesc!