avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... E legal? E moral? E deontologic?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

E legal? E moral? E deontologic?

Sunt in proces penal cu un avocat, pe care-l acuz de falsificarea unui contract de vinzare-cumparare. In instanta, acest avocat si-a desemnat ca ....imputernicit, sa-l apere .... pe un alt avocat, si nu oricare ...ci pe decanul baroului local!
Despre aceasta situatie intreb:
E legal? E moral? E deontologic?
Eu ...pe cine sa gasesc sa ma apere, in aceasta situatie?
Cel mai recent răspuns: ContSters84518 , utilizator 10:09, 30 Martie 2010
Stimate domn, pana la pronuntarea unei hotarari judecatoresti de condamnare definitiva si irevocabila, avocatul respectiv este prezumat nevinovat si are dreptul sa-si angajeze la randul sau aparator pe cine doreste!
Avocatul are dreptul sa isi aleaga clientul.
Indiferent de statutul aparatorului,instanta pronunta hotararea in raport de probele administrate
Indiferent cum apreciati aspectul, ceea ce prezentati un este sub incidenta niciunei prevederi legale care sa il interzica. Nici Legea 51/1995 (legea avocaturii), nici codul deontologic sau statul profesional al avocatului, nu interzic asa ceva. In legatura cu aspectul moral, subscriu si eu parerii ca instanta de judecata, iar nu baroul, este cea care decide intr-o cauza.
Succes...daca (si numai daca), pe baza probelor, aveti dreptate.
Ultima modificare: Vineri, 26 Martie 2010
ContSters36411, utilizator
Nu este nici ilegal, nici imoral si nici deontologic dar cu siguranta veti putea numara pe degetele de la o singura mana avocatii din baroul respectiv dispusi sa intre intr-un proces impotriva decanului lor.
Solutia? Angajati avocat din alt barou, poate chiar un decan al altui barou, de ce nu?
Oricum daca probele detinute de dvs si prezentate instantei sunt categorice atunci si solutia in proces ar putea fi previzibila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamare avocat Dorra78 Dorra78 Exista un termen limita pentru a face o reclamatie unui avocat la barou? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Cum aflu avocatul din oficiu aidu aidu Admite cererea. Acordă asistenţă juridică gratuită petentului, pe tot parcursul procesului şi dispune desemnarea unui apărător din oficiu conform Legii ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar intalnire client la sediul altui barou Trifan Bogdan Trifan Bogdan Un avocat stagiar din baroul X s-a intalnit cu un client la sediul baroului din C. Stagiarul are aprobarea cabinetului din care face parte si exista contract ... (vezi toată discuția)