avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Investire titlu executoriu
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Investire titlu executoriu

Buna,

Investirea unei decizii cu titlu executoriu e obligatia noastra sau poate sa investeasca si executorul judecatoresc ales ?
Cel mai recent răspuns: ELENA Enache , Consilier juridic 21:16, 18 Septembrie 2008
Investirea o faceti dvs, nu este f greu ce aveti de facut.

Platesti o taxa de 6 lei la trezoreria sectorului unde locuiesti (dc vrei mai multe exemplare, platesti tot atatea taxe), faci copie xerox lizibila dp decizie, o cerere si timbru judiciar de 0.30 lei / exemplar si le depui la registratura instantei care a emis decizia, in prealabil soliciti la arhiva sa se transmita dosarul la registratura.
Executorul judecatoresc trebuie sa primeasca titlul executoriu (adica hotararea investita) si are doar obligatia de a-l pune in executare - deci obligatia privind investirea nu este in nici un caz a executorului, ci a dvs.
Ultima modificare: Joi, 18 Septembrie 2008
Florentina Ragalie, Consilier juridic
va multumesc mult
Inca o intrebare daca ajunge hotararea la executor judecatoresc fara investire ce se intampla ?
Poate sa execute si fara investire ?
Hotararile judecatoresti in comercial nu trebuie investite .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire ordonanta presidentiala pt somatie OANA GORAN OANA GORAN daca fac cerere de investire a ordonanatei presid . pt somatia de plata , trimit cererea la judecatoria care a emis ordonanta, platesc taxa de 4 lei + timbru ... (vezi toată discuția)
Eliberare hotarire marryy_lm marryy_lm ma confrunt cu urmatoarea problema: am avut un proces la judecatoria sector 3 unde am cistigat ,dar la apel si recursul care a fost la curtea de apel am ... (vezi toată discuția)
Taxa legalizare sentinta simona35 simona35 care este taxa de timbru pentru legalizarea unei hotarari judecatoresti, care imi trebuie in vederea investirii cu formula executorie . (vezi toată discuția)