ma confrunt cu urmatoarea problema: am avut un proces la judecatoria sector 3 unde am cistigat ,dar la apel si recursul care a fost la curtea de apel am pierdut. s-a dat hotarirea acum 6 luni iar actele,respectiv hotarirea , au fost trimise catre cabinetul de avocatura,la solicitarea mea. avocatul este in concediu si am nevoie de o copie a hotaririi si motivarea de la ultima instanta,respectiv de la curtea de apel. cum procedez? de unde iau aceasta copie?de la registratura curtii de apel?am inteles ca trebuie sa achit o taxa de timbru fiscal si unul judiciar? in ce valoare? m-i se da pe loc aceasta copie?ma poate indruma cineva care este procedura? va multumesc mult!!!!
depui o cerere la registratura.....pe care o motivezi...poti chiar sa spui ca av e in concediu si s-a comunicat la el iar tu nu ai posibilitate sa iei cunostinta de ea....am impresia ca taxa de timbru e dupa nr. de pagini....incepe la registratura ei iti spun...faci repede cererea si o depui....apoi in functie de cate dosare au ...se face mai reprede sau mai incet.....
:O:O:O
Faceti cerere copie xerox. Va invata oricine de la xerox sau arhiva... cineva de pe un hol... subsemnata, parte in dosarul... solutionat prin... va rog sa-mi aprobati cererea de xerocopiere a hot nr...
Hotararea o bateti la masina sau la calculator si va intoarceti la instanta (dosarul s-a intors la prima instanta? Hot s-a definitivat?) si faceti cerere de legalizare; daca nu e definitiva hot, cereti sa v-o conformeze cu originalul. Taxa de timbru judiciar e de 1 leu, se plateste la CEC unde spuneti instanta pentru care platiti (e la subsolul Curtii de Apel), iar de la Posta luati timbru. Cate o taxa si un timbru pentru fiecare exemplar. Cu cererea, exemplarele redactat (nu copii xerox), taxele si timbrele va duceti la arhiva, scoateti dosarul (spuneti ca vreti sa legalizati) si va trimit ei mai departe.
Nu mai stiu daca la CAB se fac pe loc, daca nu de pe o zi pe alta. Faceti astea pana pe 29 iunie, apoi programul la arhive etc. se modifica... in rau.
Am concluzionat ca aveti nevoie de hotarare sa o folositi undeva, de aceea v-am descris procedura legalizarii. Pare mai greu decat e, nu e capat de lume. Oricum, cu exemplarul avocatului ati fi scapat numai de dactilografiere, restul ramanea la fel. Daca nu va trebuie legalizata ori conforma cu originalul, folositi doar xerox (nu are valoare).