avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1138 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... eliberare hotarire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

eliberare hotarire

ma confrunt cu urmatoarea problema: am avut un proces la judecatoria sector 3 unde am cistigat ,dar la apel si recursul care a fost la curtea de apel am pierdut. s-a dat hotarirea acum 6 luni iar actele,respectiv hotarirea , au fost trimise catre cabinetul de avocatura,la solicitarea mea. avocatul este in concediu si am nevoie de o copie a hotaririi si motivarea de la ultima instanta,respectiv de la curtea de apel. cum procedez? de unde iau aceasta copie?de la registratura curtii de apel?am inteles ca trebuie sa achit o taxa de timbru fiscal si unul judiciar? in ce valoare? m-i se da pe loc aceasta copie?ma poate indruma cineva care este procedura? va multumesc mult!!!!
Cel mai recent răspuns: lukacs , utilizator 13:02, 22 Iunie 2007
depui o cerere la registratura.....pe care o motivezi...poti chiar sa spui ca av e in concediu si s-a comunicat la el iar tu nu ai posibilitate sa iei cunostinta de ea....am impresia ca taxa de timbru e dupa nr. de pagini....incepe la registratura ei iti spun...faci repede cererea si o depui....apoi in functie de cate dosare au ...se face mai reprede sau mai incet.....
:O:O:O
Faceti cerere copie xerox. Va invata oricine de la xerox sau arhiva... cineva de pe un hol... subsemnata, parte in dosarul... solutionat prin... va rog sa-mi aprobati cererea de xerocopiere a hot nr...
Hotararea o bateti la masina sau la calculator si va intoarceti la instanta (dosarul s-a intors la prima instanta? Hot s-a definitivat?) si faceti cerere de legalizare; daca nu e definitiva hot, cereti sa v-o conformeze cu originalul. Taxa de timbru judiciar e de 1 leu, se plateste la CEC unde spuneti instanta pentru care platiti (e la subsolul Curtii de Apel), iar de la Posta luati timbru. Cate o taxa si un timbru pentru fiecare exemplar. Cu cererea, exemplarele redactat (nu copii xerox), taxele si timbrele va duceti la arhiva, scoateti dosarul (spuneti ca vreti sa legalizati) si va trimit ei mai departe.
Nu mai stiu daca la CAB se fac pe loc, daca nu de pe o zi pe alta. Faceti astea pana pe 29 iunie, apoi programul la arhive etc. se modifica... in rau.
Am concluzionat ca aveti nevoie de hotarare sa o folositi undeva, de aceea v-am descris procedura legalizarii. Pare mai greu decat e, nu e capat de lume. Oricum, cu exemplarul avocatului ati fi scapat numai de dactilografiere, restul ramanea la fel. Daca nu va trebuie legalizata ori conforma cu originalul, folositi doar xerox (nu are valoare).
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iunie 2007
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
el sa bata hotararea? pai nu ii ajunge copia ceruta din dosar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarire de divort lilistiuca lilistiuca in urma cu 11 ani am divortat, iar acum 6 ani m-am recasatorit. toate bune si frumoase, dar cind m-am recasatorit , mi-au oprit originalul hotaririi de ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat - xerocopie dupa sentinta gabyelladar gabyelladar mi-a expirat buletinul de identitate nu am originalul hotararei de divort ci doar o copie ,ce trebuie sa fac ? unde pot merg sa mi se puna o stampila sa fie ... (vezi toată discuția)
Hotarare de divort legalizata ContSters307192 ContSters307192 Buna ziua,am un var si vrea sa se recasatoreasca ,dar nu are o hotarare de divort originala ca sa poata prezenta la starea civila,poate depune o copie ... (vezi toată discuția)