avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 162 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general probleme la inventar
Discuție deschisă în Contabilitate în general

probleme la inventar

Ma poate lamuri cineva, va rog, daca urmatoarea situatie este corecta:
La data de 08.10 mi s-a facut inventar la gestiune. Conform intrarilor si iesirilor trebuia sa ies la un stoc de 8700ron. In urma numararii produselor din magazin a rezultat marfa in valoare de 8500ron, diferenta de 200ron justificand-o ca reprezentand marfa vanduta pe datorie. Am convenit sa adaugam aceasta suma la marfa existenta, urmand ca la data incasarii sa o scadem din stocul acelei zile. In decurs de o saptamana nu am recuperat nimic, mi-a fost adusa marfa in valoare de 1000ron, iar iesirile au fost de 600ron. In acest timp am mai vandut marfa pe datorie de 100ron. Dupa toate acestea mi s-a facut iarasi inventar. Stocul la data acestui ultim inventar era de 9100ron. Dupa numarare a rezultat ca s-a gasit marfa in valoare de 8800ron. Acum cei care mi-au inventarul au adaugat doar suma de 100ron reprezentand marfa vanduta pe datorie in ultima saptamana, rezultand o diferenta de 200ron, pe care mi-au imputat-o ca lipsa in gestiune. Ceea vreau eu sa inteleg este ca daca m-am incarcat cu prima suma de incasat, la primul inventar, de ce nu m-am incarcat si la al doilea cu acea suma? (avand in vedere, ca nu am recuperat-o pana la al doilea inventar). In speranta ca am fost destul de explicit, multumesc celor care imi vor da un raspuns util.
Cel mai recent răspuns: ContSters210520 , utilizator 18:50, 19 Octombrie 2011
Normal, lipsa in gestiune este de 300 lei ! Suma reprezinta marfa data pe datorie !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa la inventar andyuta andyuta Buna seara, Mi\'am dat demisia din motive personale,am stat in preaviz doar 7 zile,acum fiind in concediu medical timp de o saptamana,urmand ca apoi sa;mi ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea in contabilitate a activitatilor de xerox , listare? laura2008_angel laura2008_angel Buna ziua am deschis in martie anul acesta o intreprindere individuala cu vanzarea accesorilor de telefoane si calculatoare. Ma ocup si cu activitati de ... (vezi toată discuția)
Stoc de marfa in acte foarte mare dar faptic este 10% curiosul2012 curiosul2012 Buna ziua, Am o firma de 4 ani, din pacate contabila care sa ocupat nu si-a facut treaba in totalitate si nici eu, am stoc de marfa de ... (vezi toată discuția)