avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident

cumnatul meu a avut un accident ieri .a fost aruncat in sant de un tir care a fugit de la locul faptei. el conducea masina de serviciu iar in urma accidentului masina a fost avariata 80%.patronul nu ii facuse protectia muncii ,medicina munci ,dar nu a semnat nici o hirtie cum ca raspunde de daunele facut masini. ce se poate intimpla ca urmare pt cumnatul meu?:(
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:18, 20 Octombrie 2011
in ce sens sa se intample???
daca va raspunde pentru accident, o va stabili doar organnele de politie care ancheteaza cazul...
daca conducatorul TIR-ului a plecat de la locul faptei...politia este datoare sa il gaseasca...
In situatia in care cumnatul dv. intentioneaza sa se constituie parte civila o poate face , in faza de urmarire penala si in fata instantei de fond- pana la citirea actului de sesizare...
p.s. daca accidentul a avut loc ieri, e bine sa mearga sa scoata si un certificat medico legal..asta dupa ce efect. niste investigatii de specialitate si i se stabilesc leziunile suferite in urma incidentului.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Octombrie 2011
sebastian-barbulescu, utilizator
el nu a patit nimic grav ,dar patronul vrea sa plateasca el masina.nu raspunde in fata legii si patronul ,ca nu are actele toate in regula ? protectia muncii medicina muncii si neanuntatea itm -ului ca accident de minca?
Masina se repara pe baza asigurarii si nu pe banii patronului sau ai soferului.
Din cate se intelege din relatarea dumneavoastra, vinovat de accident este celalalt conducator auto si nu cumnatul dumneavoastra. Asa ca nu raspunde patronul sau cumnatul, ci acel conducator auto care a provocat accidentul. Acela va fi sanctionat de politie iar masina va fi reparata pe baza asigurarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier -victima pasager nucu26 nucu26 care sunt pasii posibili in cazul unui accident rutier in care victima este pasagerul care a beneficiat de serviciile upu,se poate repara masina cu asigurarea ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu un tir care nu a păstrat distanța și m-a lovit când voiam să fac stânga pe linie continuă: este culpă comună, cum s-a stabilit la poliție? Cristimarin25 Cristimarin25 Acum aproximativ 2 luni si ceva am fost lovit de un tir care nu a păstrat distanța si avea destulă viteza Eu am fost transportat la spital cu un hematom ... (vezi toată discuția)