avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Conflict de interese?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Conflict de interese?

Buna seara!
Am si eu urmatoarea speta si v-as ruga sa ma ajutati cu un raspuns.In cadrul unei primarii este angajata ca si responsabil achizitii,in baza unui contract de prestari servicii o persoana.Ulterior incheierii acestui contract, aceeasi firma, prin persoana angajata incheie un alt contract cu aceeasi primarie pentru organizarea unui eveniment,in cadrul unui proiect cu finantare europeana.
Intrebarea mea este daca aceasta firma putea incheia acest al doilea contract cu primaria unde deja are angajata o persoana.este conflict de interese?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 15:20, 24 Octombrie 2011
nu este...in sensul legii nr. 161/2003, insa situatia pute rau a parchet....:)
fiti mai explicit,va rog!multumesc!
Eu nu am inteles: cum poate avea responsabilul de achizitii publice contract de prestari servicii? Sa inteleg ca s-a incheiat intre primarie si un SRL un contract de prestari servicii pentru externalizarea serviciului de achizitii publice si persoana in cauza este delegata de firma, sau cum? Este cumva PFA? Legea 161/2003 (regimul incompatibilitatilor si conflictului de interese) se aplica doar functionarilor publici/personalului contractual angajat in cadrul unei primarii, nu si SRL-urilor care au contract de prestari servicii incheiate cu institutiile publice, delegand apoi proprii angajati sa exercite atributiile specifice. Daca responsabilul cu achizitiile nu este efectiv angajatul primariei, nu i se aplica regimul incompatibilitatilor/conflictului de interese.
intre primarie si o societate comerciala, al carei administrator este persoana care este responsabil achizitii in cadrul primariei, s-a incheiat un contract de prestari servicii.ulterior acestui contract, s-a incheiat cu aceeasi primarie de catre aceeasi firma un alt contract pentru organizarea unui eveniment.este legal?
Art. 90 si 93 din legea 161/2003!!!! E incompatibilitate clara si urmarea este incetarea raportului de munca al persoanei vinovate.

Alte discuții în legătură

Salariat al primariei si consilier ...incompatibilitate ? vartolomei ion vartolomei ion sunt salariat al primariei ( contractual) cu norma intraga, consilier si cu o jumatate de norma vanzator la un magazin sunt in incompatibilitate ? multmesc . (vezi toată discuția)
Functionar public cu sotul la un srl MINA G MINA G 1. Sunt functionar public la o autoritate nationala si intrebarea mea este daca sotul poate sa se angajeze ca director executiv (angajat) la un SRL al carei ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate functionar public rodica_rodi rodica_rodi Buna ziua. Este situatie de incompatibilitate a functionarului public angajat intr-o primarie,daca sotul acestui functionar este administrator si asociat la ... (vezi toată discuția)