avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Conflict de interese?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Conflict de interese?

Buna seara!
Am si eu urmatoarea speta si v-as ruga sa ma ajutati cu un raspuns.In cadrul unei primarii este angajata ca si responsabil achizitii,in baza unui contract de prestari servicii o persoana.Ulterior incheierii acestui contract, aceeasi firma, prin persoana angajata incheie un alt contract cu aceeasi primarie pentru organizarea unui eveniment,in cadrul unui proiect cu finantare europeana.
Intrebarea mea este daca aceasta firma putea incheia acest al doilea contract cu primaria unde deja are angajata o persoana.este conflict de interese?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 15:20, 24 Octombrie 2011
Art.93 din Legea 161/2003 se refera la persoanele angajate cu contract individual de munca, iin cazul nostru este vorba de o persoana desemnata de o firma cu care avem contract de prestari servicii.Se aplica si in acest caz art 93?
Pai eu am inteles ca persoana respectiva este angajata a primariei si, in acelasi timp, administrator al unei firme care incheie un contract cu primaria pentru organizarea nu stiu carui eveniment... este sau nu asa?
Daca primaria are doar contract de prestari servicii cu firma respectiva, pentru achizitii publice, si administratorul firmei se ocupa de tot ce inseamna achizitii (nefiind angajatul primariei), se pot incheia X contracte intre firma respectiva si primarie (in masura in care sunt respectate clauzele contractuale).
Ultima modificare: Luni, 24 Octombrie 2011
Kyandra, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariat al primariei si consilier ...incompatibilitate ? vartolomei ion vartolomei ion sunt salariat al primariei ( contractual) cu norma intraga, consilier si cu o jumatate de norma vanzator la un magazin sunt in incompatibilitate ? multmesc . (vezi toată discuția)
Functionar public cu sotul la un srl MINA G MINA G 1. Sunt functionar public la o autoritate nationala si intrebarea mea este daca sotul poate sa se angajeze ca director executiv (angajat) la un SRL al carei ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate functionar public rodica_rodi rodica_rodi Buna ziua. Este situatie de incompatibilitate a functionarului public angajat intr-o primarie,daca sotul acestui functionar este administrator si asociat la ... (vezi toată discuția)