avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Se poate retrage dreptul de semnatura viceprimarului?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Se poate retrage dreptul de semnatura viceprimarului?

Buna seara!
As dori sa stiu daca se poate retrage dreptul de semnatura asupra tuturor documentelor ce se impun a fi semnate de catre viceprimar.
Exista un cadru legal pentru aceasta limitare a atributiilor primarului,ca si inlocuitor de drept al primarului?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 17:31, 20 Octombrie 2011
Consiliul Local alege din randul membrilor sai pe viceprimar, potrivit Legii administratiei publice locale nr.215/2001 republicata cu modificarile si completarile ulterioare.
Schimbarea din functie a viceprimarului se poate face de Consiliul Local, prin hotarare adoptata cu votul majoritatii consilierilor in functie, la propunerea Primarului sau a unei treimi din numarul Consilierilor Locali in functie , conform prevederilor art. 57 alin. 4 din Legea nr. 215/2001 republicata cu modificarile si completarile ulterioare.

Viceprimarul exercită atribuţiile ce îi sunt delegate de către primar.
Aceste atributii se pot retrage de cel care a dat mandatul.

Art. 2.031. noul cod civil.
- (1) Mandantul (primarul) poate oricând revoca mandatul, expres sau tacit, indiferent de forma în care contractul de mandat a fost încheiat şi chiar dacă a fost declarat irevocabil.
primarul, deleaga viceprimarului, anumite atributii ale sale....acelea pe care considera el ca le poate indeplini viceprimarul( niciodata calitatea de ordonator principal de credite, ca de-acolo vine toata crema si frumusetea intreprinderii de primar). delegarea acestor atributii, se face prin dispozitie scrisa, cu durata si limite de competenta. daca nu se mai doreste....prin dispozitie scrisa, se retrag unele din aceste atributii, sau toate, dupa caz. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributiile si modalitati de demitere ale unui viceprimar. Denisa R Denisa R Buna, as dori sa aflu exact care sunt atributiile dar si modalitatile ori conditiile in care un viceprimar poate fi demis din funtie deoarece in legea 215/2001 ... (vezi toată discuția)
Cum se alege viceprimarul unei localitati? MARIANA CODRUT MARIANA CODRUT buna ziua, doresc sa va intreb cum se alege viceprimarul unei localitati ?? cu ce numar de voturi trebuie sa fie ales din total consilieri alesi ??? votul ... (vezi toată discuția)
Lamurire consilier personal al primarului paultrtr paultrtr cine poate ocupa functia de consilier personal al primarului? De exemplu, o persoana care lucreaza in invatamant poate ocupa aceasta functie? Va multumesc. (vezi toată discuția)