Buna . In urma cu 3 ani am solicitat un credit de la o IFN .De aproximativ un an nu am mai putut achita ratele acestui credit deoarece nu mai am un loc de munca. Am primit acasa o somatie de executare silita atasat contractul de credit,cererea de executare,adev.venit de la fostul loc de munca precum si un proces verbal de stabilire a cheltuielilor de executare care constituie titlu executoriu.Toate aceste acte personale enumerate mai sus le-am primit prinse una de cealalta cu o agrafa de birou fara UN PLIC.Intrebarea mea pt d-voastra este normal si legal ca documente ce contin date personale serie ,nr c.i si cnp trimise tocmai de un executor judecatoresc sa ajunga im posesia detinatorului fara un plic tip recomandat cu aviz de primire.?Ma intreb prin cate maini au trecut acele date personale?As dori sa va mai intreb daca acel proces verbal de stabilire a cheltuielilor de executare ce constituie un titlu executoriu este suficient sa fie semnat de un executor judecatoresc sau ar trebui semnat si de un judecator?
Daca atacati executorul judecatoresc invocand nerespectarea actele normative de protectie a cofidentialitatii datelor personale,posibil sa aveti castig de cauza, dar, acest lucru nu inlatura caracterul si efectele executarii silite!
Si, da, pentru stabilire cheltuieli de executare, este suficienta doar semnatura executorului judecatoresc, fara a fi necesara semnatura judecatorului! Ca si la notar: au anumite tarife pentru serviciile prestate, fara contrasemnaturi!