avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... complicitate la talharie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

complicitate la talharie

ce pedeapsa s-ar aplica pentru un inculpat care a stat de ''sase'' la o talharie cu violare de domiciliu vatamare corporala etc mentionez ca acesta doar a stat in masina afara la o distanda de aproximativ 150m
Cel mai recent răspuns: ion_iliescu , utilizator 22:35, 21 Octombrie 2011
Pedeapsa se stabileste in concret de instanta.
Pentru talharie exista mai multe pedepse prevazute de lege dar nu stiu in ce masura ar fi talharie daca a stat in masina.
complicitate tot este dupa parerea mea, ptr ca a participat
Ultima modificare: Joi, 20 Octombrie 2011
CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109, Traducator autorizat
Sunt multe aspecte discutabile...
Faptul ca distanta era de 150 m este unul dintre ele...
Putea sa vorbeasca cu el la telefon si ar fi fost acelasi lucru ca si cum ar fi stat la asemenea distanta.
Poate sa fie complicitate daca il astepta in masina ca sa il ia pe autor cu masina dupa aceea.
Userul nu a precizat niste lucruri care pot face diferenta dintre o achitatare si o condamnare...
Spre ex, o persoana aflata la o distanta de cca de 8 metri de comiterea unei talharii a fost considerata nevinovata.Nici din aceasta relatare nu se intelege dar e pe bune...cazul...
Ultima modificare: Joi, 20 Octombrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
complicele se pedepseste cu aceiasi pedeapsa prevazuta de lege pentru autor, desigur daca se va dovedi. In cazul descrierii tale pare a fi vorba de Talharia prevazuta la art. 211 alin.2 ind. 1, iar pedeapsa este inchisoarea de la 7 la 20 de ani.
Da, este corecta incadrarea juridica si pedeapsa.
La o asemenea pedeapsa nu cred ca ar trebui sa mergeti la audiere fara avocat.
Daca va aresteaza nu cred ca veti avea sanse sa iesiti decat daca se va aplica o pedeapsa cu suspendare...ceea ce se intampla destul de rar in cazurile de talharie cu minimum de pedeapsa de 7 ani...

Alte discuții în legătură

Avocat din arest? zaza4 zaza4 Ok , nu am pe nimeni ... nici o ruda apropriata. Sa zicem ca sunt acuzat de un viol (fals sau nu) si ajung in arest. Cum pot sa-mi platesc avocatul? Sau ... (vezi toată discuția)
Complice talharie adina.adina adina.adina Buna seara!Va rog daca se poate sa-mi acordati parerea dumneavoastra la urmatoarea problema:3 tineri au batut si furat un taximetrist,ora 22.30 aprox.,in afara ... (vezi toată discuția)
Derulare proces dupa arestare preventiva  Loredana Puscasu Loredana Puscasu O persoana a talharit o alta persoana, a batut-o, pentru a-i lua banii iar dupa 24 de zile de spitalizare la ATI, persoana talharita a decedat. Cel care a ... (vezi toată discuția)