avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere- preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere- preaviz

Concediere cu art 65 alin 1, in preavizul de 20 de zile cate ore se munceste 8ore/zi?
In Codul muncii nu am gasit nimic legat de orele de m-ca in preaviz.
Eu stiam ca se poate si 4 ore/zi, considerand ca in celelalte 4 ore iti cauti un loc de munca.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:37, 20 Octombrie 2011
Ce stiati dvs., ca se poate lucra doar 4 h/zi, era valabil pe vremea contractului colectiv unic la nivel national in 2007 - 2010. Acum acel contract nu mai este in vigoare.
Ar trebui sa verificati in contractul colectiv la nivelul unitatii dvs., sau in contractul colectiv la nivelul ramurii din care faceti parte.
Daca acolo nu gasiti ceva mai foavorabil, nu aveti dreptul sa lipsiti 4 h.
Multumesc, dar legat de salariu compensatoriu?
Nici despre el nu am gasit nimic in Codul muncii.
Nu se mai primeste?
Art.67 C.mun.
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Asadar, pentru a beneficia de salarii compensatorii trebuie ca acordarea acestora sa fie prevazuta in ccm aplicabil angajatorului sau in Reg.Intern al acestuia ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii larisa_ larisa_ Incepand cu data de 17.09.2010, contractul meu de munca a incetat conform art 65 alin 1 din codul muncii. Din cauza reducerii activitatii mi-a fost desfiintat ... (vezi toată discuția)
Incetarea contractului de munca din motive ce nu tin de angajat - ccm ramura geronimo00 geronimo00 Buna ziua, Din motive (pretexte) financiare mi s-a adus la cunostinta verbal ca urmeaza sa mi se incheie contractul de munca in curand. In cazul ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu transcendo transcendo Buna ziua! Am primit o instiintare in urma concedierii cf art 65., care a dus la desfiintarea postului in care am luat la cunostiinta ca societatea nu doreste ... (vezi toată discuția)