Concediere cu art 65 alin 1, in preavizul de 20 de zile cate ore se munceste 8ore/zi?
In Codul muncii nu am gasit nimic legat de orele de m-ca in preaviz.
Eu stiam ca se poate si 4 ore/zi, considerand ca in celelalte 4 ore iti cauti un loc de munca.
Ce stiati dvs., ca se poate lucra doar 4 h/zi, era valabil pe vremea contractului colectiv unic la nivel national in 2007 - 2010. Acum acel contract nu mai este in vigoare.
Ar trebui sa verificati in contractul colectiv la nivelul unitatii dvs., sau in contractul colectiv la nivelul ramurii din care faceti parte.
Daca acolo nu gasiti ceva mai foavorabil, nu aveti dreptul sa lipsiti 4 h.
Art.67 C.mun.
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Asadar, pentru a beneficia de salarii compensatorii trebuie ca acordarea acestora sa fie prevazuta in ccm aplicabil angajatorului sau in Reg.Intern al acestuia ...
Salarii compensatorii
larisa_
Incepand cu data de 17.09.2010, contractul meu de munca a incetat conform art 65 alin 1 din codul muncii. Din cauza reducerii activitatii mi-a fost desfiintat ... (vezi toată discuția)