Societatea desfiinteaza un post de munca. Ocupantului postului i se comunica preavizul si i se cere ca in perioada de preaviz sa nu se mai prezinte la munca (postul lui de munca desfiintindu-se). La incheierea CIM se va acorda, pe langa plata preavizului de 20 zile lucratoare, si o plata compensatorie asa cum prevede CCMUN art. 78? Cu multumiri anticipate.
Daca firma nu are un contract colectiv de munca cu clauze mai favorabile, atunci se aplica prevederile CCMUNN, art.78, cum ati precizat si dvs. (cel putin un salariu lunar, in afara de drepturile cuvenite la zi).
Fiti atent cu neprezentarea la serviciu in perioada previzului. In aceasta perioada trebuie sa fiti pontat si platit iar daca dvs. vi s-a spus sa nu ma veniti la serviciu, sa nu cumva sa fiti nemotivat. Era bine daca va dadea in scris aceasta dispozitie. Eu sper ca patronul sa nu fie chiar asa de rau.
Dar postul nu se desfiinteaza cu data de la care incepe sa curga preavizul . Dumneata te afli in preaviz de la 01.09.2008 pentru ca incepand cu data de 29.09.2008 se desfiinteaza postul - am dat un exemplu.
In perioada de preaviz poti lucra 4 ore/zi si sa fii platita cu norma intreaga, pentru a-ti putea cauta alt loc de munca.
Daca a spus sa nu va mai prezentati la serviciu, ma indoiesc ca o sa va plateasca cele 20 zile :(
În perioada preavizului, salariaţii au dreptul să absenteze patru ore pe zi de la programul unităţii, pentru a-şi căuta un loc de muncă, fără ca aceasta să afecteze salariul şi celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, în condiţiile stabilite de angajator.
La încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensaţie de cel puţin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi.
Concediere
freerobert
buna ziua.am lucrat la o firma si sa desfiintat postul pe care aram incadrat.as dori sa stiu cum se calculeaza lichidarea si daca pe o perioada de 6 luni se ... (vezi toată discuția)