avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie intracomunitara, decont TVA.
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie intracomunitara, decont TVA.

Am cumparat un laptop din Franta in valoare de 400 de euro din care 19,6% fiind TVA. Pe factura este mentionat ca nu este valabila pentru export. As dori sa stiu daca includ aceasta achizitie in cadrul declaratiei D390 VIES la sectiunea achizitii intracomunitare, si in ce masura pot deduce acest TVA. Multumesc in avans.
Cel mai recent răspuns: RobertSD , utilizator 20:46, 20 Octombrie 2011
factura continand tva nu se declara in 390 nefiind o achizitie intracomunitara.
tva nu este dedecutibila in romania, dar poate fi recuperata de la autoritatile franceze.
veti include astfel tva platita in franta in costul de achizitie al laptopului.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura fara tva ue dragalina2006 dragalina2006 buna ziua am o firma care efectueaza transport intracomunitar. soferul a cumparat in luna septembrie piese de schimb din Germania. factura a fost fara tva. ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii - d300 mirelanicola.72 mirelanicola.72 va supun atentiei si va solocit ajutorul pentru urmatoarea situatie: o SC din Romania platitoare de TVA, beneficiaza de servicii efectuate de o SC din ... (vezi toată discuția)
Tva achizitie mijloc fix din ue alina1977 alina1977 O firma neplatitoare de tva, dar inregistrata in scopuri de tva pt prestari intracomunitare achizitioneaza un mijloc fix (laptop) din UE. Trebuie platit tva in ... (vezi toată discuția)