avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In concediu fara plata trebuie incetat contractul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In concediu fara plata trebuie incetat contractul de munca?

Buna ziua ,
Am o singura intrebare , daca sunteti dispus sa-mi raspunde-ti :
- Angajatorul pentru care lucrez , mi-a spus cand am depus cererea pentru concediu fara plata (pentru 30 de zile) ca imi aproba cererea dar ca pe perioada cand sunt in concediu se incheie contractul de munca , urmand ca dupa ce trec cele 30 de zile sa imi "redeschida" contractul .

Multumesc anticipat .

Cel mai recent răspuns: BX , utilizator 14:26, 20 Octombrie 2011
Conform legii pe perioada concediului fara plata contractul de munca se suspenda, nu se inceteaza.
1. Pe durata concediului fara plata (CFP) se suspenda contractul individual de munca (CIM) adica dvs. sunteti tot salariatul unitatii dar nu prestati munca si nu primiti salariu.

2. Asa spune si Codul muncii:
Art. 54
Contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale.

3. Deci CIM nu inceteaza ci numai se suspenda.

4. La terminarea CFP se "reactiveaza" CIM si reluati activitatea in baza aceluiasi CIM.

5. Perioada de CFP este o perioada in care nu se cotizeaza la pensie, sanatate si somaj.
Da, angajatorul probabil se referea la suspendare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu fara plata inseamna suspendare cim? andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 BUNA ZIUA, daca angajatul a solicitat un concediu fara plata de 20 zile lucratoare pt studii si i l-am aprobat trebuie inregsitrat in revisal ca ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate anymaryh anymaryh Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, in cazul in care un salariat solicita 15-20 zile concediu fara plata pt probleme personae, trebuie sa-i fac suspendarea ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata modimpex modimpex buna ziua! am urmatoarea situatie: un salariat cu cim nedeterminat incheiat in 2004 solicita un cfp pe o perioada de 3 luni. vrea sa mearga in strainatate la ... (vezi toată discuția)