avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general concediu fara plata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

concediu fara plata

buna ziua!
am urmatoarea situatie: un salariat cu cim nedeterminat incheiat in 2004 solicita un cfp pe o perioada de 3 luni. vrea sa mearga in strainatate la munca si apoi se intoarce. ce trebuie sa fac? suntem o firma mica cu 5 salariati.nu am mai avut o asemenea situatie si nu stiu cum sa procedez. va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:19, 11 Martie 2013
Salariatul face cerere de concediu fara plata pentru perioada de 3 luni incepand de la data...pana la data.....,
(pentru interese personale: C.M: "Art. 54 Contractul individual de muncă poate fi suspendat, prin acordul părţilor, în cazul concediilor fără plată pentru studii sau pentru interese personale.),
iar in baza cererii angajatorul intocmeste un act aditional prin care se suspenda contractul de munca pentru aceasta perioada. La sfarsitul celor 3 luni se face din nou act aditional prin care suspendarea inceteaza, iar angajatul isi reia activitatea. Pe toata aceasta perioada angajatul figureaza pe statul de plata cu venituri 0(zero).
1. In primul rand, va trebui sa verificati daca in reg.intern este prevazuta durata CFP.... si care este perioada maxima a acestuia ..

2. Suspendarea c.i.m., in baza art.54 C.mun., este optionala si nu obligatorie .. amgajatorul poate decide suspendarea c.i.m., dar nu are aceasta oligatie.
Suspendarea c.i.m. se poate face si prin emiterea unei decizii de catre angajator ...
multumesc pentru raspuns!
deci: emit decizia de suspendare, inregistrez in revisal si pe statul de plata salariatul apare pe 0.in d112 inregistrez tot cu 0 si cu toate zilele suspendate. acum va rog sa-mi spuneti inprivinta asigurarilor de sanatate ce se va intampla? banuiesc ca nu va fi asigurat nici la somaj, nici ca vechime in munca?
Pe perioada CFP nu este asigurat in niciun sistem ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare cim, prin acordul partilor, în cazul concediilor fara plata IulianRD IulianRD Art. 54 Contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, în cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate anymaryh anymaryh Buna ziua! Imi puteti spune, va rog, in cazul in care un salariat solicita 15-20 zile concediu fara plata pt probleme personae, trebuie sa-i fac suspendarea ... (vezi toată discuția)
Plata cas datorat de angajator teom24 teom24 Am o firma cu un angajat pe care am fost nevoit sa-l trimit in concediu fara plata pe o perioada de trei luni.Intrebare: pentru perioada respectiva eu ca ... (vezi toată discuția)