Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea problema: vecinul m-a dat in judecata pentru granituire, a castigat procesul si intentionez sa fac apel pentru mai multe neclaritati. Una dintre acestea este lipsa la dosarul cauzei (fond) a titlului de proprietate sau a unui contract de vanzare cumparare din partea vecinului. El a depus doar un extras CF (neactualizat la data intentarii actiunii), precum si niste schite topografice...atat....
Intrebarea mea este: este corect acest lucru? adica se poate dispune granituirea si fara prezentarea la dosar a actelor de proprietate? Am sanse sa castig apelul pentru aceest motiv, in principiu?
Buna ziua,
Stimate domn, de principiu se poate sa castigati, insa apelul se fondeaza si pe alte mijloace de obicei de procedura, prin care fie sa se obtina administrarea de noi probe si judecarea priciniide catre acest complet fie retrimiterea dosrului la Judecatorie...
Cu stima
Pe dispozitiile Codului civil de la 1864, abrogat la 01 octombrie 2011, vecinii erau indatorati sa-si desparteasca proprietatile printr-o linie de hotar, insemnand sa se ridice/construiasca un gard intre proprietati cheltuielile fiind suportate de ambele parti. Daca pe cale amiabila partile nu s-au inteles sa rezolve problema, firesc era ca instanta sa dispuna acea granituire functie de cine promova actiunea cu acest obiect dedus judecatii.Nu cred ca veti castiga in apel, daca nu veniti cu alte inscrisuri care sa convinga instanta de apel ca aveti dreptate si pe fond au fost neluate in seama brobe care ar fi existat la dosarul cauzei!
Va inteleg parerea, dar pentru a putea fi promovata granituirea, nu este normal ca proprietarul sa dovedeasca, la momentul intentarii procesului, ca este proprietarul tabular al terenului supus granituirii? Vecinul a depus un extras CF din 2008, in timp ce actiunea o intenteaza in august 2009....plus de asta nici contractul de cumparare nu l-a depus...doar schite cadastrale, si acelea de prin 2006-2007....mi se pare ca s-a incalcat flagrant dispozitiile art 584 c civ., in care se specifica clar "orice proprietar....". or, pentru a fi proprietar, trebuie sa dovedesti asta...si chiar daca esti, e greu sa depui niste acte la zi la dosar?
Parerea mea...
TRAIAN78, eu ca eu, simplu utilizator, dar cu av.sebastian_ba ce ai? Omul ti-a explicat in doua fraze ce si cum este cu granituirea... Daca pe cale amiabila nu te-ai inteles cu vecinul sa ridicati un gard care sa faca demarcarea intre proprietatile voastre, nu se opune nimeni sa promovezi la instanta o actiune cu privire la granituire. Acolo, in sustinerea actiunii, atasezi probatoriul la care te-ai referit in acest forum(topic!).
Blocare acces
erika2008
buna ziua,
am urmatoarea situatie: s-a blocat accesul catre o parcela de teren care imi apartine, in fapt proprietarul parcelei vecine ridicand un gard care ... (vezi toată discuția)
Ce sfat imi dati?
noisette
Locuiesc intr-un oras de provincie la casa, iar vecinul meu de gard , acum vreo 3 saptamani si-a ridicat un alt gard intr-o perioada cat eu am lipsit de acasa. ... (vezi toată discuția)