avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... formular A1
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

formular A1

buna ziua. daca un agent de munca temporara trimite salariatii la un utilizator strain, e nevoie sa se obtina formularul A1 sau agentul de munca temporara plateste contributiile in mod normal in Romania? multumesc!
Cel mai recent răspuns: monik , utilizator 09:55, 26 Octombrie 2011
Formularul A1 se foloseste pentru detasarea angajatilor romani pe teritoriul UE.
Conform dispozitiilor Directivei Parlamentului European si a Consiliului 96/71/CE din 16 decembrie
1996 privind detasarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii, publicată în Jurnalul Oficial al
Comunitătilor Europene (JOCE), nr. L 018 din 21 ianuarie 1997, formularul E101 - actualul formular A1 - se obtine si in cazul detaşarii, de la o întreprindere cu încadrare în muncă temporară sau întreprindere care a pus la dispoziţie un lucrător, a unui lucrător la o întreprindere utilizatoare înfiinţată sau care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul unui stat membru, dacă există un raport de
muncă între întreprinderea cu încadrare în muncă temporară sau întreprinderea care a pus
la dispoziţie lucrătorul şi lucrător pe perioada detaşării.
multumesc mult, insa in Codul Muncii scrie ca agentul de munca temporara palteste toate contributiile catre stat in baza rap de munca..
In perioada inscrisa in formular angajatorul lucratorului detasat achita contributiile sociale in statul de trimitere (statul in care a fost emis documentul A1), iar lucratorul respectiv justifica neplata acestor contributii in statul in care lucreaza temporar sau partial prin prezentarea, la solicitarea organelor de control din acel stat, a formularului mentionat.
am inteles..imi puteti spune va rog de unde pot afla mai multe info legate de obtinerea A1? exista ceva scris sau cum?mii de multumiri!
dar daca detasarea se face in alt stat, care nu e membru UE? mai e valabil A1?
Ultima modificare: Joi, 20 Octombrie 2011
monik, utilizator

Alte discuții în legătură

Formularul a1 stelach stelach Buna ziua, O firma cu obiect principal de activitate in plasarea fortei de munca, poate sa incheie contracte individuale de munca in Romania , si ... (vezi toată discuția)
Agent munca temporara POINT CONSULTING HR POINT CONSULTING HR Buna ziua, Ma intereseaza daca o companie de leasing de personal deschisa in Romania, care pune la dispozitie lucratori pentru companii din strainatate, ... (vezi toată discuția)
Agentul temporar de munca isi trimite salariatii in strainatate ovidiu7676 ovidiu7676 mai are nevoie salariatul de formularul A1 daca desfasoara activitatea salariala in strainatate? (vezi toată discuția)