avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Formularul A1
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Formularul A1

Buna ziua,
O firma cu obiect principal de activitate in plasarea fortei de munca, poate sa incheie contracte individuale de munca in Romania , si salariatii sa lucreze intr-un stat membru al UE? Firma este obligata sa obtina formularul A1?Care este procedura de obtinere si cine il elibereaza?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:08, 26 Iulie 2013
Formularul A1 se foloseste pentru detasarea angajatilor romani pe teritoriul UE.
Conform dispozitiilor Directivei Parlamentului European si a Consiliului 96/71/CE din 16 decembrie 1996 privind detasarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii, publicată în Jurnalul Oficial al Comunitătilor Europene (JOCE), nr. L 018 din 21 ianuarie 1997.

Formularul A1 se obtine si in cazul detaşarii, de la o întreprindere cu încadrare în muncă temporară sau întreprindere care a pus la dispoziţie un lucrător, a unui lucrător la o întreprindere utilizatoare înfiinţată sau care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul unui stat membru, dacă există un raport de muncă între întreprinderea cu încadrare în muncă temporară sau întreprinderea care a pus la dispoziţie lucrătorul şi lucrător pe perioada detaşării.

Formularul A1 se solicita de la Casa Nationala de Pensii Publice.

Mai multe detalii gasiti aici:
- www.avocatnet.ro/content/for...

- www.avocatnet.ro/content/for...

- www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agent munca temporara POINT CONSULTING HR POINT CONSULTING HR Buna ziua, Ma intereseaza daca o companie de leasing de personal deschisa in Romania, care pune la dispozitie lucratori pentru companii din strainatate, ... (vezi toată discuția)
Formular a1 monik monik buna ziua. daca un agent de munca temporara trimite salariatii la un utilizator strain, e nevoie sa se obtina formularul A1 sau agentul de munca temporara ... (vezi toată discuția)
Formular portabil a1 RuxandraLarisa RuxandraLarisa Stie cineva daca un agent de munca temporara ce trimite angajatii sa lucreze in UE e obligat sa emita formularul A1? Mentionez ca angajatii lucreaza cu ... (vezi toată discuția)