avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... care este procedura de confiscare a unei marfii
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

care este procedura de confiscare a unei marfii

spre exemplu un tir cu grau care avea doar aviz de insotire nu si factura si contract.nu era normal sa am la dispozitie un timp pt prezenta aceste documente inainte ca marfa sa fie descarcata din tir in curtea unei baze din zona respectiva de catre inspectorii garzii financiare.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 07:16, 21 Octombrie 2011
trebuia sa aveti la dvs factura , nu neaparat si contractul, insa sincer nu mi se pare un abuz din partea acelor organe, e ca si cum v-ar prinde politia fara carnet si va da timp sa il procurati,...... parerea mea
Conform O.U.G. 93/2009 privind unele masuri pentru intarirea controlului in scopul combaterii transporturilor ilicite de marfuri, transporturile de cereale care nu au acte in regula sunt confiscate cu tot cu mijloacele de transport.
Transportul in scop comercial al cerealelor sau al produselor de panificatie, neinsotite de documentele prevazute de lege care sa justifice provenienta licita a acestora este amendat cu 3.000-5.000 de lei si confiscarea marfii si mijlocului de trasport marfa utilizat in acest scop.
[...]Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor prevazute la alin. (1) lit. a)-d) se fac de catre persoane imputernicite in acest scop de la Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, iar a celor prevazute la alin. (1) lit. e) se fac de catre Garda Financiara si personalul anume desemnat din cadrul Politiei Romane.

Ma indoiesc ca documentul de insotire al marfii a fost in regula, asa cum afirmati. In acest caz era suficient avizul de insotire si nota de cantar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la cereale mery52 mery52 Buna seara, Am o societate cu domeniul de activitate ''Transporturi rutiere si de marfuri'', pana acum am transportat cu masinile mele agregate (balast, ... (vezi toată discuția)
Contravenþie sca baloisibaloi sca baloisibaloi calitatea - sofer angajat conducator al autoutiluitarei proprietatea x Tarnsport produse de panificatie. Proprietarul produselor y. Lipsa avizelor de ... (vezi toată discuția)
Probleme cu garda financiara stefanitaorzan stefanitaorzan Buna Ziua Am fost invitat la sediul garzii financiare ieri pentru a mi se efectua un control de la inceputul anului si pana la ultima factura din aceasta ... (vezi toată discuția)